HOE KOM JIJ AAN JE 10.000 STAPPEN PER DAG?

Hoe kom jij aan je 10.000 stappen per dag?

Elke dag voldoende bewegen bevordert de gezondheid. Dat je daarvoor 10.000 stappen per dag moet zetten is natuurlijk een beetje onzin. Die 10.000 stappen is een getal om uit te drukken hoeveel beweging je per dag nodig hebt om gezond te blijven. Je kan deze beweging ook heel goed uit andere activiteiten halen, zoals fietsen, zwemmen of skaten.

Toch zijn die 10.000 stappen een hele handige meetlat om te kijken of je wel genoeg beweegt. Op elke telefoon kan je tegenwoordig een stappenteller app downloaden of wat dacht je van de smartwatches die bijhouden hoeveel stappen je zet. Beweging 030

Als je besluit om je stappen bij te gaan houden zal je er misschien wel achter komen dat het nog helemaal niet zo makkelijk is om die stappen te halen. Gemiddeld zet een mens namelijk ongeveer 6000 stappen op een dag. Heb je een zittend beroep en doe je verder niet zoveel aan sport, dan zal je toch een flinke wandeling per dag in moeten lassen. Ga maar uit van minimaal een half uur flink door wandelen.

Neem ook de bekende adviezen van neem eens de trap in plaats van de lift, parkeer je auto een straat verderop en doe lopend de boodschappen eens ter harte. Het leukste advies dat ik kan geven is dat je gewoon lekker een dag moet gaan shoppen. Je komt dan lachend aan je 10.000 stappen, dus helemaal zo gek nog niet. Misschien minder goed voor de portemonnee, maar wel goed voor je lichaam.

Zelf maak ik vaak ’s ochtends een wandeling van 4 kilometer met mijn honden. Ik ben dan aan het begin van de dag al zeker over de helft.
20140714_054431
Hoe kom jij aan je 10.000 stappen per dag?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s