Jawbone UP24 activity tracker

Jawbone UP24

Ik ben sinds kort in het bezit van deze Jawbone UP24 activity tracker. Een coole gadget die je activiteit en je slaap registreert. Ik wilde hem al een tijdje heel graag hebben, omdat ik het super interessant vind om na te gaan hoeveel ik nu werkelijk beweeg en hoe ik slaap. Ik zat nog te twijfelen tussen de nieuwste Fitbit Force, maar deze is tijdelijk niet meer leverbaar wegens huidirritatie. Dus dan is de keuze makkelijk gemaakt.

De Jawbone UP24 is de opvolger van de Jawbone UP. Het verschil zit hem o.a. in de vormgeving die net even iets anders is, maar de grootste verandering en verbetering is dat de UP24 draadloos via bluetooth synchroniseert met je smartphone.  Je kunt dus heel snel bekijken wat de status is.

De UP24 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren;
Lemon lime
Onyx
Persimmon (oranje)
Pink Coral.

Daarbij heb je de keuze uit drie maten;
small (polsomtrek 14-15,5 cm)
medium (polsomtrek 15,5-18 cm)
large (polsomtrek 18-20 cm)

20140808_110722

Ik heb gekozen voor de kleur Onyx, omdat deze kleur toch het meest gangbaar is en eigenlijk overal bij past.
Met de keuze van de maat had ik wel een beetje moeite. Mijn pols heeft namelijk een omtrek van net 15,5 cm. Tja en heb je dan een small of een medium nodig? Ik heb uiteindelijke gekozen voor de small, omdat de medium echt een heel stuk groter is en het leek me niet zo mooi als hij heel los zou zitten. Toen ik de small binnen kreeg kwam ik erachter dat deze toch wel te klein is voor mij en dat een medium ook niet had misstaan. Gelukkig kon ik de de Up zonder problemen ruilen. Ik ben helemaal blij met de maat medium. Doordat hij wat losser zit is hij juist heel comfortabel en vooral tijdens het slapen heb ik geen last van de Up.

20140808_110540

Anders dan de meeste smartwatches of activity trackers is de Up eigenlijk net een armband en door de vormgeving en het materiaal zit hij heel comfortabel. Ik heb hem de hele dag om en natuurlijk ook als ik ga slapen. Alleen tijdens het douchen gaat hij af, omdat hij spatwaterdicht is.

20140814_185555

Wat kan de Jawbone UP24 allemaal?
Zoals ik al zei registreert de Up je beweging en je slaap. Hiervoor heb je de speciale Up app nodig.
Het werkt allemaal heel simpel. Je download de app op je smartphone. en hiermee koppel je het polsbandje aan je telefoon.
Je voert je gegevens in, zoals je lengte, gewicht en geslacht en je geeft aan wat je doelen zijn. Bijvoorbeeld 10.000 stappen en 8 uur slaap op een dag.

Jawbone UP24 003Jawbone UP24 005
Het slimme systeem houdt dus niet alleen bij hoeveel stappen je zet, maar weet ook wanneer je in slaap valt, wanneer je wakker bent en hoe je geslapen hebt. Bovendien heeft het ook een smartalarm. Dat houdt in dat je aan kan geven wanneer je gewekt wilt worden en dan zorgt je Up dat je wakker wordt (middels een trilling) tijdens je lichte slaap. Je moet dan wel rekening houden met een marge van 20 minuten. Het kan dus zijn dat hij je 20 minuten eerder wakker maakt, dan de aangegeven tijd, omdat je dan net in je lichte slaap zit. Dit zorgt er wel voor dat je met een beter gevoel wakker wordt.
Jawbone UP24 005Jawbone UP24 006
Maar je kan nog veel meer met de Up en de UP app.

Je kan verschillende trainingen toevoegen aan je stappenteller. Heb je dus ook een stuk gefietst, dan voeg je dat gewoon toe. Je kan de duur van je training en de intensiviteit ook ingeven, zodat het aantal verbrande caloriën wordt berekend.
Het heeft een stilzitalarm die je in kunt stellen. De UP gaat dan zachtjes trillen als je te lang hebt stilgezeten. Handig op kantoor.
Je kan een krachtdutje doen, waarbij je aan kan geven wat de maximale tijd is dat je wilt slapen. Ook hier wordt je weer op het ideale moment gewekt.
Ook kan je bijhouden wat je eet en er is zelfs een voedingsscore die aangeeft hoe gezond je hebt gegeten.

Het is echt een leuke uitgebreide gadget waarmee je heel erg bewust wordt van je leefgewoonten. Persoonlijk vind ik het heel motiverend. Je wilt toch je doel bereiken en gaat daarom toch nog even een stuk wandelen om je 10.000 stappen te halen.
Hetzelfde geldt voor het bijhouden van je slaap. Mijn doel is om acht uur te slapen op een dag en met mijn UP kan ik nu heel goed bijhouden of ik dat ook echt red. Daarbij kan ik ook zien hoe ik heb geslapen. Hoeveel diepe slaap ik heb gehad en hoeveel lichte slaap. Of ik vaak wakker ben geweest tijdens de nacht.
Zo kan je ook trends zien. Door elke dag in te geven hoe je je voelt.

UP24 001

20140809_203928[1]

De batterij gaat 7 dagen mee en je kan hem weer opladen via de USB poort van je PC. Dit gaat trouwens best snel.

Zo ziet de UP er van de binnenkant uit. Knap staaltje techniek dus. 🙂

up24_explodedview_v2

Mijn oordeel.
Ik ben dus heel blij met mijn UP.  Het is een comfortabele armband die je  motiveert om gezonder te gaan leven. Samen met de UP app heeft het best veel mogelijkheden. Vooral de slimme wekker vind ik ideaal, omdat het ervoor zorgt dat je veel rustiger wakker wordt en op het juiste moment. Vaak wordt gezegd dat de meeste van de activity trackers na drie weken alweer aan de kant worden gegooid. Dat gevoel heb ik met de UP helemaal niet. Dat komt ook mede doordat hij zo comfortabel zit, maar ook is het gewoon veel te interessant om bij te houden hoe je leeft. Vooral als ik de hele week op kantoor heb gezeten. Normaal gesproken bewoog ik dan veel te weinig, maar de UP motiveert mij dan echt om daar wat aan te gaan doen. Als je werkelijk op je scherm ziet dat je om 17 uur nog maar 4000 stappen hebt gezet, dan ga je toch echt nog wel even wat extra bewegen. Stilzitten en te weinig bewegen is namelijk funest voor je gezondheid.

Waar te koop?
De Jawbone UP24 is te bestellen via de officiële website.

Hier kan je ook gelijk bekijken of jouw apparaat geschikt is voor de UP.

De prijs voor de Jawbone UP24 is EUR 149,99.

Ik heb zelf de UP gekocht bij Sporthorlogecenter.nl. Ze hebben een hele goede service en nette retourvoorwaarden. Een aanrader dus!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. RealEev schreef:

    Wat een gave gadget! Ik wacht denk ik maar af tot ze minder populair gaan worden en dus goedkoper! 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s