Weekend PLOG #1

Weekend PLOG #1

Heb ik net vakantie gehad en had ik nu alweer een lang weekend vrij (vrijdag t/m maandag). Vind ik helemaal niet erg. 🙂
Het was best een lekker weekend, totdat ik zaterdag toch een verschrikkelijke allergische aanval kreeg. Loopneuzen, niesen, dan weer een neus waarvan mijn slijmvliezen zo dik werden dat ik helemaal geen adem meer door mijn neus kon krijgen. Wat een ellende. Tja hooikoorts of gewoon histamine intolerantie. Ik heb er de laatste tijd steeds vaker last van, maar zaterdag was het op zijn ergst. Na een nacht niet te hebben geslapen heb ik zondag maar besloten om de voeding met histamine erin te laten staan. En dat is nogal wat. Het meeste fruit, tomaten, paprika, spinazie, noten en echt nog een hele waslijst. Tja en wat eet je dan?…

Weekend PLOG #1
thom op fiets

Maar goed, vrijdag nog geen vuiltje aan de lucht. Het was mooi weer, dus we gingen met de fiets naar Emmen. Thom had al de hele week zin in de weiderund hamburger van De Kamer (restaurant in Emmen), dus daar gingen we voor. Nou ja, Thom in ieder geval.
Naar Emmen is het voor ons 9 km fietsen en daardoor is je schuldgevoel een stuk minder als je iets “slechts” gaat eten.

20140808_125302 20140808_125603

Onderweg nog even wat foto’s maken.

20140808_134117

Zo daar is ie dan eindelijk. Thom zijn hamburger.

20140808_134057

Ik nam de weiderund carpaccio salade. Ziet er lekker uit hè?!?! Was het ook.

Bij ‘De Kamer’ hebben ze een aantal biologische producten op de kaart staan en deze gerechten met weiderund. Ik vind dat een goede zaak.

Beer

We hadden bij de Xenos frisbees gekocht, dus toe we thuis waren gelijk even met de honden spelen. Helaas was de frisbee na twee keer gooien al kapot gebeten. Niet zo gek zoals je ziet.

Nike air max

Dit zijn trouwens mijn nieuwe Nike Air Max. Ik zat in de winkel lang te twijfelen, maar ben er echt heel erg blij mee. 🙂

wandeling

Zaterdag waaide het best stevig, maar dat weerhield ons er niet van om een lange wandeling van 9 km te maken. Goed voor ons en goed voor de honden. Ik was toen al zwaar aan het snotteren.
Het was ondanks dat best een sportieve dag eigenlijk. In de middag zijn we nog even met de mountainbikes weggeweest en hebben we 12 km gefietst met op de heenweg zware tegenwind. Terug was dus een eitje.

20140809_183141

Ik had ’s avonds uitgebreid gekookt. Gemarineerde hamlappen, knoflook gamba’s, risotto met doperwtjes en saffraan en een groene salade van rucola, komkommer en lente-ui. Echt smullen, al zeg ik het zelf. Thom zegt het trouwens ook. 🙂

20140809_215136 20140809_215219

’s Avonds was het goed raak. Mijn neus was zo opgezet, dat ik erdoor geen adem meer kon krijgen en ik voelde me belabberd. Mijn dikke kat Kai had het ook helemaal gehad.

20140810_102359

Na een lange nacht draaien, snotteren en niesen besloot ik om eens een histamine vrije zondag in te lassen. Dus al de histamine rijke voeding liet ik staan. Laat dat nou juist de voeding zijn die ik het meeste eet. Ananas, watermeloen, tomaat, paprika, noten en de lijst gaat nog veel verder door. Tja en wat eet je dan? Ik begon de dag met veel groene thee en daarbij havermout in water gekookt met bramen uit eigen tuin (ook even meegekookt) en blauwe bessen. Echt lekker.
Ik voelde me gelukkig al een heel stuk beter. Alleen mijn neus was nog kapot van al het snuiten. Insmeren dus.

20140810_184659

Mijn schoonouders kwamen zondag gezellig langs en ik kreeg deze mooie zonnebloemen. Ik had die week ook al van Thom zonnebloemen gekregen, dus het is nu heel erg zonnig in huis. 🙂 Ik hou ervan.

20140810_184034

Buiten is het minder zonnig. 😦

20140810_184119

Ook Bucco en Beer worden daar niet vrolijk van.

20140810_185341

Voor Thom een tomatensoepje met histamine en voor mij een uiensoepje met quercetine. Quercetine remt zowel de aanmaak als de vrijgifte van histamine en zit ook in groene thee.
Ik voel me de hele zondag goed en of dat door het eten komt of gewoon omdat het weer is veranderd, ik weet het nog niet. Ik ga voorlopig even goed op mijn voeding letten en dan kijk ik wat dat met me doet.

20140810_201707

Het weer leverde in de avond wel hele mooie plaatjes op.

Mijn weekend is dus nog niet voorbij. Morgen heb ik nog een dag vrij, Yayyyy!!!

Hebben jullie ook een fijn weekend gehad?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s