100% Gezonde Taart

20140817_183052

Deze mooie taart is lekker zoet, bevat geen geraffineerde suikers en kan je zonder zorgen eten. Bovendien komt er geen oven aan te pas, dus is ook nog eens 100% Raw.

Wat gaat erin?

20140817_170139

Voor de bodem:

45 gram hennepzaad
30 gram geraspte kokos
40 gram zonnebloempitten
75 gram pecannoten
30 gram amandelen
75 gram zachte Medjoul dadels (ontpit)
100 gram rozijnen (biologisch)

20140817_172810

Bovenop:

1 ananas
2 à 3 rijpe bananen in plakjes gesneden
1 kiwi
25 gram geraspte kokos
2 tl honing
1 tl nootmuskaat
2 tl agar-agar
100 dl water

Hoe maak je de taart?

Met deze ingrediënten kan je 1 grote taart maken met een normale grootte springband die je ook voor bijvoorbeeld een appeltaart gebruikt. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om er meerdere kleine taartjes mee te maken. Je kan hiervoor kleine uitsteek vormpjes gebruiken.

20140817_171255

Je begint met de bodem.

Doe al de ingrediënten voor de bodem, zonder de rozijnen en de dadels, in een foodprocessor en maal het mengsel zo fijn als meel. Voeg daarna de dadels en de rozijnen toe en maal met de foodprocessor de ingrediënten door elkaar, zodat er een stevig en plakkerig mengsel ontstaat.

20140817_170943

Druk het mengsel in de taartbodem.

20140817_174824

Nu is de bodem klaar en kan je verder met het opbouwen van de taart.

Strooi als eerste de nootmuskaat over de bodem en leg daarna de plakje banaan erop, zodat de bodem goed bedekt is. Je kan kiezen voor 1 laag, maar een 2e laag is ook mogelijk. Net wat je lekker vind.

20140817_175126

Meng nu de ananas, kokos en honing in een blender, foodprocessor of gewoon met de staafmixer.
Verwarm de agar-agar met het water zo’n 3 minuten, zodat het geleiachtig wordt.
Voeg dit mengsel gelijk toe aan het ananas mengsel en zet de blender nog 10 seconden aan.

20140817_174550

Giet het mengsel gelijk over de taart.

20140817_175940

Je kan de taart nu versieren met de kiwi en nog wat overgebleven kokos.

20140817_180227

Zet de taart daarna nog even in de koelkast om goed uit te harden (ongeveer 1 uur).

En klaar is je taart. Ongegeneerd smullen maar!

20140817_183052

Of geniet zonder zorgen van je petit four.

20140817_193652

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marja schreef:

    geweldig!!! ziet er goed uit!

    Liked by 1 persoon

  2. Sandra schreef:

    Hoi Natalie, welke food processor gebruik je om de dadels te malen? Ziet er goed uit! Groeten.

    Like

    1. agoodmoodandfood schreef:

      Hallo Sandra, ik gebruik de magimix. Soms snijd ik de dadels ook nog wat kleiner voordat ze de machine ingaan.
      Gr. Natalie

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s