Deze mooie taart is lekker zoet, bevat geen geraffineerde suikers en kan je zonder zorgen eten. Bovendien komt er geen oven aan te pas, dus is ook nog eens 100% Raw.
Wat gaat erin?
Voor de bodem:
45 gram hennepzaad
30 gram geraspte kokos
40 gram zonnebloempitten
75 gram pecannoten
30 gram amandelen
75 gram zachte Medjoul dadels (ontpit)
100 gram rozijnen (biologisch)
Bovenop:
1 ananas
2 à 3 rijpe bananen in plakjes gesneden
1 kiwi
25 gram geraspte kokos
2 tl honing
1 tl nootmuskaat
2 tl agar-agar
100 dl water
Hoe maak je de taart?
Met deze ingrediënten kan je 1 grote taart maken met een normale grootte springband die je ook voor bijvoorbeeld een appeltaart gebruikt. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om er meerdere kleine taartjes mee te maken. Je kan hiervoor kleine uitsteek vormpjes gebruiken.
Je begint met de bodem.
Doe al de ingrediënten voor de bodem, zonder de rozijnen en de dadels, in een foodprocessor en maal het mengsel zo fijn als meel. Voeg daarna de dadels en de rozijnen toe en maal met de foodprocessor de ingrediënten door elkaar, zodat er een stevig en plakkerig mengsel ontstaat.
Druk het mengsel in de taartbodem.
Nu is de bodem klaar en kan je verder met het opbouwen van de taart.
Strooi als eerste de nootmuskaat over de bodem en leg daarna de plakje banaan erop, zodat de bodem goed bedekt is. Je kan kiezen voor 1 laag, maar een 2e laag is ook mogelijk. Net wat je lekker vind.
Meng nu de ananas, kokos en honing in een blender, foodprocessor of gewoon met de staafmixer.
Verwarm de agar-agar met het water zo’n 3 minuten, zodat het geleiachtig wordt.
Voeg dit mengsel gelijk toe aan het ananas mengsel en zet de blender nog 10 seconden aan.
Giet het mengsel gelijk over de taart.
Je kan de taart nu versieren met de kiwi en nog wat overgebleven kokos.
Zet de taart daarna nog even in de koelkast om goed uit te harden (ongeveer 1 uur).
En klaar is je taart. Ongegeneerd smullen maar!
Of geniet zonder zorgen van je petit four.
geweldig!!! ziet er goed uit!
LikeLiked by 1 persoon
Hoi Natalie, welke food processor gebruik je om de dadels te malen? Ziet er goed uit! Groeten.
LikeLike
Hallo Sandra, ik gebruik de magimix. Soms snijd ik de dadels ook nog wat kleiner voordat ze de machine ingaan.
Gr. Natalie
LikeLike