Een natuurlijke look met Natural Cosmetics

20140823_094841 20140823_100605
Voor                                                                               Na

Ik gebruik sinds kort zoveel mogelijk natuurlijke cosmetica. Het geeft me een beter gevoel dat ik producten op mijn gezicht smeer zonder chemische en schadelijke stoffen. Mijn huid is ook erg gevoelig en ik merk dat mijn huid er goed op reageert.

Voor deze look heb ik de volgende producten gebruikt.

Stap 1
Ik verdeel met mijn vingers de Liquid foundation van Inika over mijn gezicht en zorg dat de foundation goed is uitgesmeerd. (na mijn dagelijkse verzorging en hydratatie)
Ik gebruik de kleur Cream, deze is geschikt voor de lichte tot medium huidskleur.

20140805_182106
Deze foundation bevat de volgende ingrediënten:

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Titanium Dioxide (CI 77891), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Lecithin, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Aqua ( Water), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Iron Oxides (CI 77492), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed butter, Oleyl Oleate, Rosa Eglentaria Seed ( Rosehip) Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil*, Camellia Oleifera Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cananga Odorata Flower ( Ylang Ylang) Oil, Pelargonium Roseum Leaf Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Cymbopogon Martini Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Calophyllum Inophyllum Seed ( Tamanu )Oil, Calendula Officinalis Flower, Glycine Soja (Soybean) Oil, Terminalia Ferdinandiana Fruit ( Kakadu Plum) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Tocopherol (Natural Vitamin E), Glyceryl Caprylate, Iron Oxides (CI 77491), Hydroxyethylcellulose, Iron Oxides (CI 77499), Alcohol, p-Anisic Acid, Glycerin, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Citric Acid, Sodium Benzoate20140823_095309

Ik ben heel tevreden over deze foundation. Als je het product aanbrengt lijkt hij wat lastiger uit te smeren, maar toch smelt hij mooi op de huid. Het geeft een prima dekking, maar laat geen masker achter.
Het verstopt mijn poriën niet en ik kan de foundation makkelijk van mijn gezicht wassen. Als ik na de reinigingsmelk nog een watje met micellair water over mijn gezicht haal, dan zit daar helemaal geen make up meer op en dat had ik bij mijn andere foundations wel.

Stap 2
Ik poeder de foundation af met de Mineral Setting Powder van Inika. Deze poeder geeft een mat effect.

20140805_182008
Deze poeder bevat de volgende ingrediënten:

Mica (CI 77019), Calcium Carbonate, Zinc Oxide (CI 77947), May contain (+/-) Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007), Chromium Hydroxide Green (CI 77289)

De poeder gebruik ik zowel onder als boven mijn foundation. Mijn huid wordt normaal gesproken later op de dag wat vetter, maar deze setting powder neemt het overtollige talg op en geeft mijn foundation een mooie matte finish.

Stap 3
Ik breng een gezonde blos aan met de All over Face Color (bronzing powder) van Bare Minerals kleur Warmth.

20140825_181923
Dit product bevat de volgende ingrediënten:

Mica (CI 77019), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Iron Oxides (CI 77499, CI 77491, CI 77492)

Ik gebruik deze bronzer al jaren als blush. Het is een hele donkere kleur, dus om strepen te voorkomen blaas ik de kwast eerst even uit, voordat ik het op mijn wangen aanbreng.

Stap 4
Ik werk mijn wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood van Catrice (dit valt niet onder de Natural Cosmetics, dus deze laat ik verder buiten beschouwing nu)

Stap 5
Ik breng de PHB Natural mascara kleur zwart gelijkmatig aan met een zigzaggende beweging.

20140805_181818
Deze mascara bevat de volgende ingrediënten:

Aqua (Water),  Oryza Sativa Wax (Rice Bran Wax),  Olea Europea fruit oil (Olive Oil),  Vegetable Source Cetyl Alcohol (Coconut),
Coernica Cerifera (Carnauba Wax),  Euphorbia Cerifera (Candelilla Wax),  Vegetable Glycerin,  Stearic Acid,  Acacia Gum,  Black Iron oxide (CI 77499),
Aminomethyl Popandiol (Ph Adjuster),  Phenoxyethanol (Preservative)

Wat ben ik blij met deze mascara. Al jaren had ik last van droge prikkende ogen aan het einde van de dag. Ik heb dat nooit gelinkt aan mijn cosmetica, tot ik natuurlijke producten ging gebruiken en ik nergens meer last van had. Wat een verlichting. Ook mijn oocrème is nu 100% natuurlijk. Doordat mijn huid wat vetter wordt later op de dag en door de warmte smelt de cosmetica en blijkbaar komt dat dan ook in je ogen terecht.
Buiten dat ben ik ook erg tevreden met het effect van deze mascara. Hij is lekker dik, maar klontert niet en hij maakt je wimpers lekker vol en lang.

Stap 6
Met mijn vingers breng ik de Coconut Kiss lip butter van Pasifica aan.

130
Deze Lip butter bevat de volgende ingrediënten:

brassica campestris (canola) /aleurites fordi (tung tree) oil copolymer, punica granatum (pomegranate) sterols, mangifera indica (mango) seedbutter, theobroma cacao seed butter, simmondsia chinensis (jojoba) esters, helianthus annuus (sunflower) seed wax, caprylic/capric triglyceride (from coconut oil), parfum (all natural), persea americana (avocado ) oil, cocos nucifera (coconut oil), tocopherols (vitamin e), eupatorium rebaudianum bertoni (stevia) leaf extract

Een heel fijn lip product die je lippen een mooi kleurtje geeft en je lippen ook lekker zacht houdt. Doordat het geen minerale oliën bevat droogt het je lippen niet uit en het veroorzaakt ook geen vervelende velletjes.
Deze lip butter zit standaard in mijn tas.

20140823_100608

Dit is nu mijn dagelijkse make up routine die me goed bevalt. Niet te zwaar, maar wel een verzorgde look.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wat goed dat je alleen maar natuurlijke producten gebruikt. Voor een gevoelige huid is dit echt een uitkomst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s