Coconut banana pancakes

20140830_103349
Deze heerlijke glutenvrije pannenkoekjes maken we vaak in het weekend als ontbijt. Echt om te smullen zijn ze en ze vullen je maag goed. Ze zijn een gezondere variant op de originele pancakes, bevatten veel vezels en zijn erg voedzaam. Bovendien ook nog eens makkelijk te maken.

Wat heb je nodig (voor 2 torentjes):
– kokosvet om in te bakken
– 6 eieren
– 3 rijpe bananen
– 55 gram kokos
– 100 gram blauwe bessen
– kaneel naar smaak
– honing naar smaak
– wat extra kokos en blauwe bessen om eroverheen te strooien

Oh ja en om ze nog lekkerder te maken doe je er een flinke klodder ongezoete slagroom of geitenyoghurt eroverheen. Maakt ze wel ietsjes minder gezond, maar ach soms moet je jezelf gewoon even lekker verwennen. Daar wordt je blij van en dat is dan weer gewoon hartstikke gezond. 🙂

20140830_103411
Ziet er toch uit om op te eten!

Aan de slag.
Doe de banaan, eieren en kokos samen in een grote kom en prak en klutst de ingrediënten goed door elkaar, zodat je een mooi beslag krijgt.
Voeg de blauwe bessen bij het beslag en roer even om.
Verhit een koekenpan met een goede antiaanbaklaag of een keramische pan (heeft mijn voorkeur) op middelhoog vuur met 1 afgestreken el kokosvet.
Giet een beetje beslag in de pan en zorg dat er per pannenkoekje wat blauwe bessen meegaan. Zodat ze er gelijkmatig uitzien.
Per pannenkoekje gebruiken we ongeveer 1 jus lepel beslag. In een grote koekenpan kan je makkelijk 4 pannenkoekjes bakken. Maak ze dus niet al te groot, omdat ze anders moeilijker zijn om te draaien. Bak ze aan beide kanten mooi goed bruin. Voor het omdraaien wel een goede platte spatel gebruiken en eventueel tussendoor wat kokosvet bijvoegen in de pan.
Als de pannenkoekjes klaar zijn leg je ze als een torentje midden op het bord. Met deze ingrediënten kan je 4 kleine torentjes maken of zoals wij dat altijd doen 2 grote torens. Dat is voor de grotere eters onder ons, want ze vullen nogal.
Heb je je torentjes gemaakt strooi er dan wat kaneel, kokos en blauwe bessen overheen. Om het geheel zoeter te maken sprenkel je er nog wat honing overheen. Overdrijf niet met de honing, omdat dit uiteraard veel suikers bevat. Je kan de honing ook weg laten, maar ik vind de pannenkoekjes toch echt lekkerder met wat honing.
Wat het geheel dan helemaal onweerstaanbaar maakt is een flinke klodder ongezoete slagroom of geitenyoghurt erbovenop.

Smullen maar!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s