Natural deodorant Salt of the earth

20140912_143653
Ik ben al een tijdje op zoek naar de perfecte deodorant. Dan bedoel ik een deodorant die geen chemicaliën bevat, die goed is voor mijn huid en die ook nog eens ongewenste zweetgeur tegengaat.
Ik heb er een gevonden die dit allemaal belooft.
De deodorant van Salt of the earth.

20140912_143716
Deze deodorant is 100% natuurlijk en bestaat uit Potassium aluin (natuurlijk mineraal). Dus vrij van parfum, parabenen, alcohol en het synthetische Aluminium Chloorhydraat.
Dat geeft mij gelijk een goed gevoel, want we kennen allemaal de verhalen wel over de kankerverwekkende stoffen in deodorant. Ook wordt Aluminium Chloorhydraat in verband gebracht met alzheimer. Om het zekere voor het onzekere te nemen ben ik dus op zoek gegaan naar een deodorant die deze stoffen allemaal niet bevat.
20140912_143740
Wat belooft deze deodorant?
– langdurige bescherming
– unisex, dus te gebruiken door mannen en vrouwen
– te gebruiken door vegetariërs en veganisten
– laat geen witte strepen achter
– niet op dieren getest
20140912_143901
Hoe te gebruiken?
Deze stick moet je aanbrengen op de vochtige oksels. Zijn je oksels droog, dan moet je de stick eerst nat maken.
Na het gebruik de stick wel weer droog maken, want door het vocht lost het mineraal namelijk op. Hij gaat dan zo lang mogelijk mee.
20140912_143829
Hoe werkt het?
Zo ziet de stick er dus uit. Het mineraal is glad en compact. Zodra de stick in aanraking komt met vocht, dan lost het mineraal op. De zoutkristallen van het mineraal zorgen ervoor dat de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken zich niet op de huid kunnen vermenigvuldigen. Daarbij sluit het de huid niet af.
Zweet zelf is geurloos. Als het zweet in aanraking komt met de bacteriën op de huid ontstaat de bekende zweetgeur. Deze deodorant houdt dat dus tegen.
20140912_143813
Mijn oordeel.
Ik ben best tevreden met deze deodorant. Op een normale dag gaat hij de hele dag de zweetgeur tegen.
Nu was ik al wel bekend met deodorant op basis van Aluin, maar ik was nooit echt tevreden. Na een stressvolle dag bleken de deo’s toch niet effectief genoeg en soms op normale dagen niet eens.
Eerlijk moet ik toegeven dat ook deze deodorant je na een stressvolle dag niet op en top fris houdt. Ik voel me er dan niet helemaal zeker mee.
Toch werkt hij beter dan de verstuiver van DO2 bijvoorbeeld.
Zelf vind ik het fijn dat hij geurloos is en bovendien geen witte strepen achterlaat in gekleurde kleding en geen gele vlekken in witte kleding.
In het begin is het wel even vreemd dat je hem moet gebruiken op vochtige oksels, maar dat wend vanzelf.
Ik blijf deze deodorant wel gebruiken, want ik vind het heel fijn dat hij geen chemicaliën bevat. Voor de warme en stressvolle dagen neem ik voor de zekerheid toch nog een deodorant mee die antitransparant is. Dat is deze deodorant van Salt of the Earth namelijk niet, dus voor diegene die echt last hebben van overmatig zweten is dit geen aanrader.
Ben je ook op zoek naar een deodorant die veilig te gebruiken, dan is dit zeker een aanrader. Wees wel gewaarschuwd dat deze deodorant geen geur bevat, want ook dat kan even wennen zijn.

Hoe lang gaat de stick mee?
Hoe lang de stick mee gaat weet ik nog niet. De stick zou zuinig in gebruik zijn en daar lijkt het ook echt op. Het antwoord op deze vraag blijf ik je nog verschuldigd.

Prijs
De stick van 90 gram kost EUR 7,95.
De travel size van 50 gram kost EUR 4,95.
Heb je toch liever een spray? Geen probleem, deze is ook verkrijgbaar. De spray van 100 ml kost EUR 6,95. (ik heb deze niet geprobeerd).

Waar te koop?
Ik heb de stick besteld bij http://www.shizo.nl.
Ook te verkrijgen bij http://www.degroenedrogist.nl.
De stick is bij beide web shops even duur. De travel size stick en de spray is bij degroendedrogist.nl goedkoper (zie bovenstaande prijzen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s