Raw rasberry cheesecake

20140930_164234
Mijn man maakt de lekkerste cheesecake, maar deze is helaas niet zo gezond. Mijn raw raspberry cheesecake daarentegen wel. Nou en als ik dan stiekem toch even eerlijk ga doen, ik vind de mijne nog lekkerder ook. Dus wie maakt de lekkerste cheesecake?
Ja oké, de mijne is natuurlijk niet echt van cheese. Nee, mijn cheesecake is rauw, zonder zuivel en zonder geraffineerde suiker. Hartstikke goed dus en nog ontzettend smaakvol ook.
Ik krijg van mijn man natuurlijk de terechte vraag, ‘waarom noem je het dan een cheesecake?’ Maar ik heb geen zin om daar antwoord op te geven.
Deze cheesecake is perfect en ik ga het recept met jullie delen.

Wat heb je nodig?
Je kan een ronde springvorm gebruiken van 18cm doorsnee of zoals ik dat doe een cupcake blik (voor kleine taartjes).
Ook heb je een keukenmachine nodig om de onderdelen fijn te malen.

Voor de bodem:
– 150 gram zachte dadels (medjoul)
– 50 gram pecannoten
– 50 gram walnoten

Voor de vulling:
– 150 gram cashewnoten (2 uur geweekt)
– 50 gram walnoten (2 uur geweekt)
– 100 gram kokosolie (opgewarmd)
– 100 gram honing
– 1 citroen (de rasp en het sap)
– 300 gram frambozen (diepvries)

Aan de slag
Ik laat dus eerst de cashewnoten en de walnoten ongeveer 2 uur weken in water. Daarna spoel ik deze nog even af en begin ik als eerste aan de bodem.
De ontpitte dadels doe ik samen met de pecannoten en de walnoten in de keukenmachine en ik maal deze helemaal fijn, zodat er een mooie plakkerige substantie ontstaat. Dit verdeel ik over de 12 bakjes van de cupcakevorm en ik druk dit stevig aan. Als je een springvorm gebruikt doe je gewoon hetzelfde.
Het kan zijn dat de bodem bij het aandrukken aan je vingers begint te kleven. Was je vingers dan even af met wat water en houdt je vingers eventueel wat vochtig, dan heb je dat probleem niet. De bodem is nu klaar en ik ga verder met de vulling.
Ik laat de kokosolie op laag vuur smelten. Dit gaat heel snel, dus zorg dat het niet te heet wordt. Dan doe ik de cashewnoten samen met de walnoten, citroensap en citroenrasp in de keukenmachine en deze laat ik draaien, zodat alles wordt fijngemalen. Tijdens het draaien voeg ik de kokosolie en de honing toe. Als het geheel een zachte en fijngemalen substantie is geworden haal ik de helft eruit. Deze helft verdeel ik weer over de cupcake vormpjes. De frambozen voeg ik toe aan de andere helft in de keukenmachine. Deze laat ik weer draaien, totdat dit ook helemaal is fijngemalen. Deze laag voeg ik dan als laatste toe en ik strijk de bovenkant nog een beetje glad.
Daarna zet ik de cheesecake in de vriezer om op te stijven.
TIP!
Als je een springvorm gebruikt leg dan over de bodem eerst wat bakpapier, zodat de bodem niet aan de vorm blijft plakken.
Bij de cupcake vorm leg ik eerste een reepje bakpapier over de bodem, zodat ik de taartjes later makkelijk uit de vorm kan halen.
20140930_152343
Haal voor gebruik de cheescake weer uit de vriezer en laat hem in de koelkast wat zachter worden. Om de cheescake uit het vormpjes te krijgen houd ik eerst mijn handen om het vormpje heen (aan de onderkant). Door de warmte komt het een beetje los en trek je met het papiertje de cheescake makkelijker uit het vormpje. Als je de cheesecake niet gelijk op wilt eten, dan moet je hem wel in de vriezer bewaren, omdat hij in de koelkast te zacht wordt.
Strooi er als versiering nog wat pompoenpitten en stukjes bevroren framboos overheen.
20140930_164446
Dan is dit het resultaat.
20140930_164108
Zijn ze niet om op te eten?

Ja, dat zijn ze zeker, dus smullen maar!

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. effervescentism schreef:

    Doe mij maar een doos met 12 stuks!! 😛

    Like

  2. Marja. schreef:

    laat me proeven!!!

    Like

  3. oumfeerozah schreef:

    Wat een lekker recept!:)

    Like

  4. Roos schreef:

    Mjaaamm ziet er lekker uit!! En dan je bedenken dat je stiekem gewoon nog een stukje kan nemen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s