Worry-free brownie recept

brownie1
Ik hou van chocolade! Het maakt me blij en gelukkig en ik kan niet zonder. Verslavend lekker is het. Het liefst zo puur mogelijk met noten erin, maar ik ben ook gek op chocolade ijs, chocokoeken, chocoladecake en op van die heerlijk smeuïge chocolade brownies.
Mijn eigengemaakte brownies zonder witmeel en geraffineerde suiker vind ik hemels lekker. Het is een betere variant op de originele brownies, waardoor ik er zonder zorgen van kan genieten. Ik wil het recept graag met jullie delen.

Wat heb je nodig?
– keukenmachine
– brownie bakvorm van ongeveer 20x20cm of een ronde bakvorm van 25cm doorsnee
– bakpapier (eventueel)

Ingrediënten:
– 250 gram dadels
– 100 gram amandelmeel
– 2 eieren
– 200 ml kokosolie
– 75 gram rauwe cacaopoeder
– 2 tl wijnsteen bakpoeder
– snuf Himalaya zout
– 125 gram geraspte peer inclusief het vocht wat daarbij vrijkomt

Aan de slag!
Laat de dadels als eerst een half uur weken in gekookt water. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en zet al de ingrediënten klaar voor gebruik.
Doe de geweekte dadels in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg daarna de amandelmeel, eieren, kokosolie, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en maal alles tot een smeuïg geheel. Begin dan met het schillen en raspen van de peer en voeg de geraspte peer samen met het vrijgekomen vocht toe aan je mengsel. Roer de peer er met een lepel of spatel doorheen, zodat alles goed is vermengd.
Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het geheel glad. Heb je geen goede antiaanbaklaag in je bakvorm gebruik dan wat bakpapier om de brownie er na het bakken makkelijker uit te krijgen. Bak de brownie af in 30 minuten. Zet daarna de oven uit en zet het deurtje op een kier. Je laat het geheel nu 15 minuten in de oven afkoelen. Haal de brownie uit de oven en laat het geheel nog eens 15 minuten buiten de oven afkoelen. Als de brownie goed is afgekoeld kan je hem voorzichtig uit de bakvorm verwijderen. Snijdt in vierkante of rechthoekige stukken. Ik gebruik zelf gewoon een ronde bakvorm en daardoor zijn niet al mijn stukken vierkant. Dit vind ik helemaal geen probleem. De ronde stukken verwijder ik en die eet ik gelijk op. 🙂

Dit recept is zo simpel en zo ontzettend lekker, dit moet je gewoon een keer proberen!

Brownie3

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Svenja schreef:

    Ik maak ook vaak brownies naar een soort gelijk recept als die van jou. Echt ontzettend lekker en net echt ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s