Zelf pesto maken is zo simpel en het resultaat ontzettend lekker. Als je eenmaal zelf een keer pesto hebt gemaakt, dan wil je nooit geen kant en klaar potje meer.
Het is ook leuk om een beetje te experimenteren met je zelfgemaakte pesto door andere noten te gebruiken en andere kruiden.
Het volgende recept is mijn persoonlijke favoriet.
Wat heb je nodig?
In ieder geval een keukenmachine. Een staafmixer of blender kan je ook gebruiken en zelfs een vijzel, maar ik vind de keukenmachine toch echt het gemakkelijkst in gebruik. Als je de pesto wilt bewaren, dan heb je een potje nodig dat goed afsluitbaar is. Je kan de leukste potjes bij de Xenos krijgen tegen zeer schappelijke prijzen. Of je kan een conserven potje hergebruiken.
Ingrediënten:
– 30 gram verse basilicum
– 30 gram rucola
– 60 gram walnoten
– 60 gram Parmezaanse kaas
– 1 grote teen knoflook
– 6 el extra vergine olijfolie
Aan de slag!
Doe al de ingrediënten, behalve de olijfolie, in de keukenmachine en maal fijn. Giet tijdens het malen de olijfolie toe en maal tot het de gewenste substantie heeft gekregen.
De pesto is een maand houdbaar in een goed afsluitbaar potje en door als laatste een klein laagje olijfolie over de pesto te gieten.
Als je de pesto langer wilt bewaren, dan kan je het ook invriezen als ijsblokjes.
Zo simpel en zo lekker. Het zou verboden moeten worden om kant en klare pesto te kopen.
Heeeey, dit is ook mijn favoriete combinatie! Alleen gebruik ik nog liever pecorino dan parmezaanse kaas.
LikeLike