Blonde uiensoep voor je weerstand

IMG_20141029_130027
Nu de dagen kouder worden kan je weerstand wel een handje geholpen worden. Je weerstand of immuun systeem heeft uiteraard baat bij gezonde voeding. Daarom maak ik vaak een heel simpel en snel blond uiensoepje met o.a. gember en knoflook. Deze ingrediënten zijn stuk voor stuk boosters voor je weerstand.
Uien zijn een zeer goed middel tegen griep en verkoudheid. Ze zitten boordevol vitamine C en antioxidanten, zoals Quercetine. Ze bevorderen je spijsvertering, werken ontstekingsremmend en het regelmatig eten van uien kan preventief werken tegen verschillende soorten kanker.
Verse gember bevat sterke antioxidanten en heeft eveneens een ontstekingsremmende werking. Bovendien werkt gember rustgevend.
Knoflook werkt bacteriedodend en antiseptisch. Het bevat het zeer sterke antioxidant Allicine dat door kneuzing van de teentjes vrijkomt.

Voor 1 kom soep gebruik ik de volgende ingrediënten:
1 el kokosolie
2 grote uien
15 gram gember fijngesneden
1 aardappel
1 grote teen knoflook gekneusd en fijngesneden
1/2 zoutarm groentebouillon blokje
300 ml kokend water
fijngehakte peterselie

Pel de uien en snijdt deze eerst door de helft en daarna in dunne halve plakken. Schil de aardappel en snijdt ook deze eerst door de helft en daarna in dunne plakjes. Verwarm de kokosolie in een pan en voeg de uien toe. Fruit deze rustig 1 minuut aan en voeg daarna de aardappel en fijngesneden gember toe. Bak het geheel nu 4 minuten zachtjes aan. Zorg ervoor dat het vuur niet al te hoog staat, want we willen niet dat het bruin wordt. Voeg nu het gekookte water en bouillon blokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. 2 minuten voor het einde van de bereiding voeg je nog de fijngesneden knoflook toe. Door de knoflook pas als laatste toe te voegen blijven zijn gezonde eigenschappen behouden. De soep is nu klaar. Dien de soep op met flink wat peterselie (ook een immuun systeem versterker) en voeg nog wat peper toe naar smaak. Zelf voeg ik geen zout toe en ik kies ook bewust voor zoutarme bouillon. De smaak van uien, gember en knoflook vind ik sterk genoeg.

Geniet ervan!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s