Paprika een ware vitamine bom

20141110_153350
Wist je dat van de meest gegeten groenten en fruit de rode paprika de meeste vitamine C bevat. Zo bevat een rode paprika bijna 4 maal zoveel vitamine C dan de sinaasappel. Een halve rode, oranje of gele paprika voorziet al in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. De rode paprika bevat daarbij de meeste vitamine C. Soms wel twee maal zoveel als de groene paprika. Vitamine C is een essentiële stof voor een groot aantal functies van ons lichaam. Een belangrijke functie is dat vitamine C andere stoffen beschermt tegen oxidatie. Vitamine C is nodig voor een goed werkend immuunsysteem, het helen van wonden en ontgifting.
20141110_153252
Naast de hoge concentratie vitamine C bevat paprika ook veel vitamine E. Een hele rode, oranje of gele paprika voorziet ruim in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Vitamine E is een zeer sterke antioxidant. Het beschermt levende weefsels tegen de schade die kan worden aangericht door zuurstof (oxidatie) en vrije radicalen. Daarnaast heeft vitamine E een beschermend effect op hart- en vaatziekten, alzheimer en kanker. Het gaat veroudering tegen, gaat infecties tegen en is belangrijk voor ons immuunsysteem.
IMG_20141110_135023
Naast de vitaminen C en E bevat paprika ook nog eens verschillende B vitaminen, vezels, calcium, ijzer en andere mineralen. Rauwe paprika is dus een ideale snack. Het is lekker knapperig, zoet en ontzettend gezond. Vaker eten dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s