Pompoensoep vind ik toch wel één van de lekkerste soepen die er is. Nu het weer volop pompoenenseizoen is, maak ik toch zeker wekelijks een heerlijk soepje met deze zoete vrucht. Pompoen is ook nog eens ontzettend gezond. Ze bevatten veel vitamine A en C, kalium en vezels.
Ingrediënten:
1 el kokosolie of een klont roomboter
2 uien grof gehakt
2 tenen knoflook fijngehakt
1 kg pompoen
250 gr wortel in dunne plakjes
350 gr aardappel geschild en in blokjes gesneden
1 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl koriander poeder
1/2 tl kardemon poeder
1 liter groentebouillon
peterselie
Aan de slag!
Snijd de pompoen eerst doormidden en verwijder het zaad en de draderige binnenkant. Snijd daarna de pompoen in schijven en verwijder de schil. Daarna snijd je de pompoen in grove stukken.
Verwarm de kokosolie of roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 2 minuten zachtjes aan. Voeg dan de pompoen, wortel en aardappel toe en roer alles even goed om. Voeg de komijn, chilipoeder, koriander en kardemon toe en bak het geheel nog eens 2 minuten aan.
Voeg als laatste de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep nu 15 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat fijngehakte verse peterselie
Tip!
Om het geheel wat romiger te maken kan je nog wat crème fraîche toevoegen.
Voor een beetje extra pit voeg je samen met de andere kruiden nog een mespuntje cayennepeper toe.
Ook kan je de aardappel vervangen door zoete aardappel. De soep wordt dan nog zoeter.
Geniet ervan!
Ziet er lekker uit!
FLOURISHINGFIT.COM
LikeLike
Dank je wel! Het is ook echt lekker. 🙂
LikeLike