Detox dag 1

Collages
De wekker gaat om 7:00 uur. Ik word moe wakker, want ik heb slecht geslapen. Ik kom slecht in slaap en ben heel onrustig. Ik heb ook last van mijn buik. Een goed moment om mijn lichaam even te resetten.

Ik begin de dag met een groot glas warm water met het sap van een vers geperste citroen. Even het verloren vocht van de nacht aanvullen en de lever ondersteunen bij zijn ontgiftende werking. De eerste keer dat ik een glas citroenwater dronk vond ik het echt heel erg zuur en had ik er moeite mee om het op te drinken. Gelukkig went het vanzelf en drink ik het nu met gemak.

Een uur later maak ik een heerlijke detox juice van flespompoen, wortel, verse gember, verse kurkuma wortel, sinaasappel, citroen en mandarijn. Ik verwerk de ingrediënten met een juicer, zodat ik een sap overhoud dat snel door het lichaam opgenomen kan worden. De citroen, gember en kurkuma zijn perfecte ingrediënten om te gebruiken tijdens een detox. Zonder in details te treden voel ik deze sap gelijk zijn werk doen.

Rond een uur of 11:00 neem ik een groot glas detox thee van het merk Yogi Tea. Ik drink die thee wel vaker, omdat ik het sowieso een lekkere thee vind en nu geeft deze thee nog wat extra ondersteuning. Ook drink ik een glas water met een vitamine D3 pil. Veel drinken is nu extra belangrijk om al de afvalstoffen goed af te kunnen voeren .

Als lunch neem ik havermout. Ik maak 40 gram havermout klaar met 225 ml water. Ik voeg 1 theelepel kaneel toe, 15 gram hennepzaad, 10 gram pompoenpitten en 25 gram rauwe pecannoten. Ik ben gek op havermout. Het is zo voedzaam en het is goed te combineren met fruit, noten en zaden. Ik vind het belangrijk dat ik deze dagen genoeg voedingsstoffen en vezels binnenkrijg, zodat mijn spijsvertering goed op gang blijft. Ook heb ik van mezelf een erg lage bloeddruk, waardoor streng sapvasten geen verstandige optie is. Een lunch van havermout is nu ideaal.

Na de lunch besluit ik een lange wandeling met de honden te maken in het bos. We zijn mooi een uur onderweg geweest. Het was vandaag ook fantastisch weer, dus extra genieten. Ik voel me heel goed na de wandeling en ik heb juist meer energie gekregen. Wel begin ik honger te krijgen, dus om 14:30 uur maak ik een salade met rucola, zoete puntpaprika, komkommer, een handje gemengde rauwe noten, 2 gekookte eitjes, een eetlepel olijfolie en een eetlepel lijnzaadolie. Ook zet ik een potje rooibos thee om genoeg vocht binnen te krijgen.

Ik besluit om ook nog even mijn benen te trainen. Dit doe ik een kwartier lang. Squats en lunges zonder gewichten. Daarna begin ik toch weer honger te krijgen en heb ik ook zin in wat zoets. Ik neem een kaki fruit. Heerlijk zacht en zoet en rijk aan vezels. Een beetje formaat kaki fruit bevat al zo’n 5 gram vezels. Dat is al meer dan twee volkoren boterhammen.

Als avondeten maak ik currybonen met zilvervliesrijst. Ik noem het zelf altijd bonenschotel. Heerlijk met ui, paprika, tomatenpuree, kurkuma, kerrie, zwarte peper, bruine bonen, kidney bonen en mais. Ik gebruik gedroogde bonen die ik eerst 8 uur laat weken en dan kook. De mais komt wel uit een blik, maar zonder toegevoegde suiker. Tijdens het koken drink ik nog een glas water.

Ik heb inmiddels wel een hele lichte hoofdpijn gekregen. Misschien te weinig gedronken? Ik drink over de avond nog twee glazen water en twee glazen ‘Sleepy Me’ thee van The English Tea Shop. Ik laat mijn lichaam lekker ontgiften en de afvalstoffen afvoeren. De hoofdpijn blijft, maar is zo licht dat ik er eigenlijk weinig last van heb. Ook heb ik na het avondeten wel weer een hongergevoel gekregen. De maaltijden zijn zo makkelijk verteerbaar en dat merk ik gelijk. Ik geef er niet aan toe en ga lekker op tijd naar bed (22:00 uur).

Dit was mijn eerste detox dag. Het voelt goed om zo gezond bezig te zijn.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. sharonavh1991 schreef:

  Super leuk om te lezen! Ik wil zelf ook graag een keer een detox doen. Ik zat te denken aan een aantal dagen sapvasten. Maar ik ben ontzettend benieuwd naar jouw aanpak en hoe je je voelt na een paar dagen. Ik neem dagelijks even een bezoekje op je blog :)! Liefs x

  Like

 2. sharonavh1991 schreef:

  Super leuk om te lezen! Ik wil zelf ook graag een keer een detox doen, maar ik zat te denken aan een paar dagen sapvasten. Na het zien van de docu fat, sick and nearly dead. Ik ben ook ontzettend benieuwd naar jouw resultaten!

  Like

  1. agoodmoodandfood schreef:

   Hoi! Leuk om te horen. Ik heb het stuk gelezen over die documentaire. Eén ding is zeker. Goede voeding kan je lichaam helpen genezen. Ik hou je op de hoogte van mijn bevindingen deze week.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s