Detox dag 2

Camera
De wekker gaat om 7:00 uur en de 2e detox dag begint. Ik heb goed geslapen, maar ben er vannacht wel twee keer uit geweest om te plassen. Al het water dat ik die avond ervoor had gedronken moest er natuurlijk ook weer uit. Ik viel gelukkig wel weer gelijk in slaap. Ik heb geen hoofdpijn meer en voel me zeker beter dan gisteren. Goed slapen is zo belangrijk.

Na het opstaan maak ik weer een glas warm water met citroensap en ik voeg nu ook het sap van een limoen toe. Dit drink ik gelijk op. Het gevolg is dat mijn lichaam wakker wordt en ik direct door kan naar het toilet. Ja sorry, dat hoort er nu ook eenmaal bij. Het is wel bijzonder dat je soms hele snelle reacties van je lichaam krijgt als je bepaalde voeding of drank inneemt. Ik voel dat mijn lichaam lekker bezig is.
Nog even terugkomend op dat warme water met citroensap. Ik gebruik absoluut geen warm water uit de kraan, want dat kan heel ongezond zijn om te drinken. Zware metalen in de leidingen lossen namelijk makkelijker op door het warme water. Ik kook eerst wat water en dan giet ik dat in een glas met een laagje koud water. Zo heb ik lauwwarm water en daar giet ik het verse geperste citroensap bij. Zo blijven de vitamientjes het best behouden.

Ik stap onder de douche en werk daarna tot 9:00 uur aan mij blog met een heerlijk rustgevend muziekje op de achtergrond en de potkachel aan. Mijn lieve kater Kai ligt lekker te knorren en ik word al relaxed als ik naar hem kijk. Als ik naar buiten kijk, dan lijkt het wel een mooie dag te worden. Een beetje mistig nog, maar de zon die schijnt. Mooi, dan kan ik straks op de fiets boodschappen gaan doen. Erg belangrijk op dit moment. Als je aan het detoxen bent moet je natuurlijk wel genoeg gezonde voeding in huis hebben. Ik wil nog bietjes in huis halen om bietensap te maken. Bietensap is een goede ondersteuning voor de lever bij het ontgiften. Ik drink tussendoor trouwens nog een beetje overgebleven sap van verse sinaasappelsap met braam. Dit sapje heb ik vanochtend voor mijn man klaargemaakt.

Om 9:30 maak ik dezelfde detox juice als gisteren. Een stuk (1/3) flespompoen, 2 wortels, 5 cm gember, 2 cm verse kurkuma wortel, 2 sinaasappels, 1 citroen en 2 mandarijnen. Alles verwerkt met de juicer. Ik drink deze sap in alle rust op. Ik doe daar ongeveer een half uur over. De gember in deze juice geeft een heerlijke kick en ik voel dat het goed inwerkt op mijn lichaam. Kennen jullie dat gevoel? Dat als je een super gezond sapje drinkt het net is alsof je de vitamientjes door je lichaam voelt gieren. Dat ze elke cel van je lichaam bereiken en daar het goede werk doen. Misschien beeld ik het me in hoor, maar ik voel het gewoon.

Het is 10:30 en ik spring op de fiets om boodschappen te doen. Ik neem een kaki fruit mee voor het geval ik honger krijg tijdens het fietsen. Heen en terug heb ik in totaal 50 minuten gefietst. Wat een geluk met het mooie weer van vandaag. Ik haal bij de supermarkt wat biologische groenten en voor mijn man een volkorenbrood bij de bakker. Hij doet niet mee met de detox, dus ik zorg dat er ook eten voor hem in huis is. Als ik terugkom gooi ik even alle ramen open. Het is zulk mooi weer dat ik, nu het nog kan, lekker wat frisse lucht mijn huis binnen laat komen. Ik eet de Kaki fruit die ik voor de zekerheid had meegenomen en ik begin met het klaarmaken van de lunch.

Als lunch eet ik een scrambled egg van twee eieren met rucola, cherrytomaten, paprika en ui. Allemaal biologisch. Ik strooi er ook nog wat sesamzaad overheen. Dat zit boordevol calcium. Tijdens het klaarmaken van deze lunch drink ik trouwens ook nog een groot glas water en neem een vitamine D3 pil in. Ik voel me erg goed moet ik zeggen. Geen enorme honger tot nu toe en ik ben ook een stuk minder moe. Ik ga naar buiten om onze beesten te verzorgen. We hebben kippen en twee shetlanders rondlopen. De honden lopen gezellig met me mee, die vinden het fijn als ik lekker buiten bezig ben. Ze volgen me overal.

Als ik weer binnen ben haal ik een stofzuiger door het huis en ruim de vaatwasser uit. Dat moet natuurlijk ook allemaal gebeuren. Daarna drink ik een potje rooibos thee. Ik heb zo’n eenpersoons potje en daar gaan twee grote glazen in. Rond 14:30 maak ik nog een heerlijke detox juice van een biet, een stuk gember, 1 citroen en 1 sinaasappel. De vitamientjes gieren weer door mijn lijf.

Rond een uur of 15:00 begin ik toch wel honger te krijgen, dus ik besluit om havermout te eten. Ik wil ook absoluut niet te weinig eten en luister goed naar mijn lichaam. Ik maak 40 gram havermout klaar met 225ml water. Ik voeg een theelepel kaneel toe, een halve granaatappel, 15 gram hennepzaad, 10 gram pompoenpitten en nog eens 10 gram sesamzaad. Een half uur later zet ik een potje detox thee van Yogi Tea.

Ik begin later in de middag wel een beetje moe te worden  en voel me slap. Ook denk ik ineens aan spareribs terwijl ik die eigenlijk nooit eet. Ik besluit om 17:30 uur toch even een half uurtje yoga te doen. Ik doe 10 zonnegroeten en voel de energie lekker stromen. Daarna sluit ik af met een reeks uit de Yin yoga en ik voel me serieus een stuk beter. Even later komt mijn man met een bord opgewarmde bonenschotel uit de keuken. Kliekjes van gisteren. Dat was eigenlijk niet mijn bedoeling, maar het is zo goed bedoelt en eigenlijk kan het prima, dus ik eet vanavond gewoon hetzelfde als gisteren. Ik neem later wel wat rauwe paprika en komkommer.

Als laatste drink ik nog twee koppen slaapthee (‘Sleepy Me’ van The English Tea Shop) en ga daarna weer heerlijk op tijd naar bed (21:30 uur).

De tweede detox dag zit er weer op. Ik voel me over het algemeen prima. In de middag werd ik even moe, maar een yogasessie deed wonderen. Ondanks dat ik toch wel genoeg eet krijg ik vanaf de lunch een hongergevoel, dat had ik gisteren ook. Blijkbaar is het eten zo makkelijk te verteren voor mijn  lichaam, dat het blijft vragen om meer.  Ik heb vandaag in ieder geval geen hoofdpijn gehad en daar ben ik blij om. Op naar de volgende dag. Jeetje wat ben ik gezond bezig, dat geeft echt een goed gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s