Detox dag 3

Detox dag 1Zo dit wordt mijn derde detox dag. De wekker gaat om 7:00 uur en ik heb heerlijk geslapen. Ik ben al voor de wekker wakker, maar heb toch nog wel moeite om op te staan hoor. Gewoon omdat het bed zo lekker warm is en buiten is het koud en donker. Mijn man gaat naar zijn werk, dus ik sta ook elke dag gelijk met hem op. Ik zorg dan dat het ontbijt (smoothie) en zijn lunch klaar staat. Dat doe ik niet omdat ik het vrouwtje ben hoor, want als ik naar mijn werk moet en hij is vrij, dan zijn de rollen omgedraaid. Zo maken we het voor elkaar wat makkelijker en houd ik een gewoon dagritme aan.

Voor mezelf maak ik weer een glas warm water met citroensap. Ik drink dat gelijk op en kan ook gelijk weer naar het toilet. Mijn lichaam heeft zo een mooi ritme te pakken. Het is niet zo dat ik me nu ineens helemaal topfit voel, maar ik voel me goed en het geeft een heerlijk gevoel om gezond bezig te zijn. Ik stap onder de douche en ben tot 9:30 uur met mijn blog aan de slag. Ik drink een smoothie van ananas, mango, banaan, lijnzaad, pompoen zaden en spinazie. Deze smoothie had ik na het opstaan al gelijk klaargemaakt. Ik drink ongeveer 750 ml van deze smoothie en daar doe ik een half uur over. Ik neem daarna een eetlepel lijnzaadolie in. Dat doe ik trouwens wel vaker om genoeg omega 3 binnen te krijgen.

Ik besluit om er een rustige dag van te maken met veel ontspanning, tijd om na te denken en yoga. Maar daarvoor moet ik eerst even opruimen, stofzuigen en de beesten verzorgen.  Daarna drink ik nog twee koppen Pukka detox thee.

Met de lunch maak ik blonde uiensoep met aardappel, gember en heel veel knoflook. Ik heb echt een hele grote kom vol en krijg het niet eens allemaal op. Als ik daarna nog even op de bank ga zitten voel ik me heel erg moe worden. Geen vervelende moeheid, maar een soort totale ontspanning. Ik geef er gewoon aan toe en val heerlijk in slaap. Geen diepe slaap, dus ik word daarna weer heerlijk wakker. Ik weet niet of ik dat al gezegd had, maar ik heb van de relax cd’s van De Tuinen. Die zijn echt geweldig. Als je daar naar luistert wordt je helemaal ontspannen. Ik luister ze de laatste tijd de hele dag. Werkt goed 🙂

Later die middag maak ik nog een heerlijke detox juice van biet, wortel, zoete puntpaprika, bleekselderij, appel en citroen. Ik drink daar rustig 2 glazen van weg. Ook deze keer voel ik de vitamientjes door mijn lijf gieren.

Ik maak er vandaag een vloeibare dag van. Als avondeten maak ik namelijk een rode linzensoep met tomaat, paprika, wortel, ui en bleekselderij. Deze soep is heerlijk en vult goed. Mijn tweede kom krijg ik niet eens op.

Als vast ritueel drink ik als laatste nog een groot glas slaapthee. Mijn man of laat ik hem gewoon eens bij zijn naam noemen. Thom zegt dat hij die thee altijd direct voel werken, maar dat heb ik dus helemaal niet. Was het maar waar. Maar ja, als je ergens in gelooft…

Mijn derde detox dag zit er weer op. Ik heb vandaag geen hoofdpijn gehad en ook geen hongergevoel. Wel was ik in de middag ineens heel erg moe en daar heb ik dus gewoon aan toegegeven. Gelukkig was dat gevoel daarna ook weer weg. Deze dag heb ik weinig beweging gehad al heb ik in de ochtend en in de middag nog wel een half uur yoga gedaan. Yin yoga is op dit mijn favoriete vorm van yoga. Heerlijk om heel lang in dezelfde houding te blijven. Er gebeurd dan van alles met je lichaam en vooral in je hoofd.

Tja, hoe voel ik me nu? Nou niet echt heel erg veel anders nog. Ik merk hele kleine aanwijzingen dat het wat met mijn lichaam doet in positieve zin. Het lijkt erop dat ik wat meer helderheid heb en over het algemeen wat minder moe ben, als ik de middag even buiten beschouwing laat. Ik slaap deze dagen ook heel goed en dat is voor mij een groot pluspunt.

Ik zit nu wel steeds te denken wat ik na deze 5 dagen ga doen. Waarom niet gewoon doorgaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s