Detox dag 4

 

 

Detox dag 3
Zo de vierde detox dag is begonnen en nog vroeg ook. De wekker ging om 5:45 uur. Geen probleem, want ik heb goed geslapen en ik vind het heerlijk om de dag vroeg te beginnen. Ik maak een smoothie van ananas, mango, banaan, lijnzaad, pompoenzaden en spinazie voor later op de ochtend. Dezelfde als gisteren. Als eerste neem ik uiteraard warm water met citroensap en deze keer doe ik daar het sap van een limoen bij. Lekker zuur!

Ik begin deze dag met yoga. Eerst vijf zonnegroeten en daarna een serie uit de Yin yoga die goed inwerkt op de nieren en de lever. In de ochtend heb ik veel meer moeite met de houdingen, omdat ik nog een beetje last heb van ochtendstijfheid. Ik probeer het niet te forceren, maar soms is dat wel lastig. Als ik klaar ben neem ik even de tijd om de smoothie die ik aan het begin van de ochtend heb gemaakt op te drinken. Twee smoothie jars vol. Het is dan al rond een uur of 10:00. Jeetje wat gaat de tijd snel.

Het is tijd voor de dagelijkse klusjes. Stofzuigen, vaatwasser en nog wat administratie. Ik ben daarmee klaar als het al bijna 13:00 is. Tijd voor de lunch. Oh en tussendoor heb ik trouwens nog een pot rooibos thee gedronken om genoeg vocht binnen te krijgen en een vitamine D3 pil geslikt, omdat de zon niet schijnt en het echt niet prettig is om nu in mijn bikini buiten te zitten.

Maar goed, de lunch!!! Wat zullen we nu eten? Lekker makkelijk, want ik heb nog soep over van gisteren. Ik eet dus als lunch rode linzensoep en maak daarnaast nog een salade met rucola, veldsla, lente-ui, cherrytomaten, komkommer, sesamzaad, hennepzaad, lijnzaadolie en olijfolie. Wist je trouwens dat 100 gram veldsla al 12% van de adh omega 3 vetzuren bevat en ook nog eens veel vitamine C, caroteen en ijzer. Super gezond dus.

Ik heb vandaag veel energie en besluit na de lunch de honden mee te nemen naar het bos. De herfst is echt mijn seizoen. Lekker je warme jas aan, muts op, dikke laarzen aan en gaan met die banaan. Ik wandel tot ik een ons weeg, want ik wil nog lang niet naar huis. Het bos is zo mooi en door het wandelen wordt mijn hoofd leeg en komen er af en toe briljante ideeën naar boven. Laat los, maak je geen zorgen, het komt allemaal goed.

Thuis maak ik een heerlijke detox juice van biet, citroen, appel en cranberries. Die smaakt goed zeg. Citroen en biet is een geweldige combinatie. Ik zet ook alvast een pot detox thee (Yogi tea). Veel drinken is belangrijk om de afvalstoffen goed af te kunnen voeren. Wat ik ook nog niet heb gezegd is dat we al drie dagen geen televisie hebben gekeken. Heerlijk wat een rust geeft dat zeg. Het is soms zo’n automatisme. Dan zit ik in de middag al voor de televisie kookprogramma’s te kijken. Nu dus even niet en daarom heb ik tijd om dezelfde yoga serie van die ochtend nog een keer over te doen. Nu gaat het stukken beter, want mijn lichaam is lekker los. Wat een verschil.

Als avondeten maak ik een heerlijke omelet met groenten. Rucola, tomaat, rode ui, paprika, gember, knoflook, kerriepoeder en zwarte peper. Mijn omelet mislukt, want hij bakt aan in de pan. Met moeite krijg ik hem in stukken omgevouwen. Nou ja, maakt niet uit, hij gaat toch niet heel naar binnen. Stomme keramische pan. Ik weet niet wat er mis is gegaan met die pan, maar hij is een beetje zwart geworden en dat krijg je niet meer weg en sindsdien bakt hij dus aan. Het is een BK pan. Als iemand nog een tip heeft voor goede kwaliteit keramische pannen die geschikt zijn voor inductie, laat het mij dan weten. Bij de Lidl had ik een tijd geleden twee goedkope keramische pannen gekocht en  die zijn nog steeds goed. Die kunnen alleen niet op inductie gebruikt worden. Tips zijn dus welkom.

Ik drink na het avondeten nog een glas water en ga weer vroeg naar bed (21:30). Ik wil zeker 8 uur kunnen slapen en ik vind slapen ook echt heerlijk, dus voor mij geen probleem om rond dit tijdstip naar bed te gaan. Soms verklaren mensen mij voor gek dat ik zo vroeg naar bed ga, maar ik functioneer gewoon beter als ik genoeg slaap. Op dit moment heb ik die slaap ook echt heel hard nodig.

Ik voel me vandaag heel goed en heb helemaal geen hongergevoel meer. Ik krijg alleen honger op de tijden dat ik ook echt wat moet eten, maar niet meer tussendoor en snel na het eten. Dat had ik de eerste dagen namelijk wel. Dit gaat echt heel erg goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s