Detox: een week later

Chips
Mijn detox 5-daagse zit er inmiddels al weer meer dan een week op. Van tevoren had ik gedacht dat ik na de detox enorme zin zou hebben in “slecht” eten, maar het tegenovergestelde was waar. Ik voelde me zo gezond en licht, dat ik het zonde vond om weer andere voeding toe te voegen. De grootste tegenzin kreeg ik bij het idee om vlees en suiker te eten en eigenlijk wilde ik de detox het liefst voortzetten.

De volgende producten heb ik 5 dagen lang vermeden:

Vlees, gevogelte en vis
zuivel
suiker en zoetstoffen
brood en pasta
boter
cafeïne
alcohol

De zaterdag na de detox ben ik ook gewoon doorgegaan met het warme water en citroensap. Daarna heb ik een heerlijke groene smoothie klaargemaakt en was alles nog detox waardig. Voor de lunch had Thom erwtensoep (snert) gemaakt. Normaal gesproken gaat dat er zonder problemen in, maar nu was dat wel even anders. Ik had de worst er al uitgevist, maar na drie happen was ik er klaar mee. Ik kreeg het gewoon niet weg. Teveel vlees en teveel zout.

De dagen daarna ben ik geleidelijk aan wat vis, vlees en zuivel toe gaan voegen en beetje bij beetje ben ik dat ook wel weer lekker gaan vinden. Al moet ik zeggen dat ik vlees en vis nog steeds niet echt kan waarderen. Door de detox ben ik heel goed gaan voelen wat het voedsel in mijn lichaam doet. Door voedsel te eten dat makkelijk te verteren is voelde ik me heel licht en had ik helemaal geen buikklachten. Als ik nu vlees of vis eet, dan voel ik dat gelijk in mijn buik. Geen lekker gevoel. Ik kan het niet zo goed omschrijven, maar het voelt heel zwaar en ik merk dan dat mijn lichaam harder moet werken.

Wat ik wel heel erg gemist heb die dagen is witte en groene thee. Ik drink dat namelijk elke dag en naast dat het een gewoonte is vind ik het heel erg lekker. Ik kan echt verlangen naar een kop groene thee. Die zaterdag daarna heb ik van mijn eerste kop groene thee ook ontzettend genoten.

Nu meer dan een week later merk ik dat ik makkelijker begin te worden. Zo heb ik dit weekend weer koffie en een wijntje gedronken en ik durf het bijna niet toe te geven, maar ik heb ook aan de chips gezeten. Dat is natuurlijk niet een heel groot probleem, maar daar moest ik vorig weekend echt niet aan denken.

Al de “verboden” voeding heb ik inmiddels weer tot me genomen, maar dat betekent niet dat ik gewoon terug bij af ben en dat er niets is veranderd. De drang om lekker gezond te eten is groter geworden. Die chips was helemaal niet zo lekker en die koffie kan ik ook wel missen. Ik geniet toch het meest van een lekkere gezonde salade of een sneetje roggebrood met avocado en een zacht gekookt eitje. Van gezond eten krijg ik namelijk een veel beter gevoel.

De detox heeft mijn smaak veranderd en heeft mij nog meer laten voelen wat eten met je lichaam kan doen. Op dit moment ben ik daarom druk aan het nadenken over mijn voedingspatroon. Wat wil ik daaraan wijzigen? Hoe krijg ik toch al de juiste voedingsstoffen binnen? Misschien toch vegetarisch gaan eten?

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s