Romige pompoenrisotto met geitenkaas, pancetta en rucola

20141207_132849
Na al dat gezonde detox eten is er een gerecht wat ik echt om te smullen vind. Ik houd namelijk ontzettend van een heerlijke romige risotto en deze met pompoen en geitenkaas is just to die for! Lekker met extra veel rucola ernaast.

Ingrediënten (voor 4 personen):
1 el olijfolie
500 gram flespompoen
snuf Himalaya zout
3 takjes rozemarijn
1 klont roomboter van graskoeien
300 gr risotto rijst
1 ui
2 tenen knoflook
100 ml witte wijn
1 liter zoutloze groentebouillon
50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
100 gr geitenkaas
150 gr pancetta
75 gr rucola

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de flespompoen en verwijder de draden en de pitten. Snijdt het vlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm. Haal de rozemarijn naaldjes van de takjes en doe deze samen met de pompoenblokjes in een kom. Voeg het zout en de olijfolie toe en hussel goed door elkaar. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen hierover. Zet de bakplaat 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng de bouillon aan de kook en laat deze zachtjes door pruttelen. Verwarm de klont boter in een pan, voeg de ui toe en fruit deze 5 minuutjes zachtjes aan. Voeg daarna de knoflook en de risotto rijst toe en roer dit goed door, zodat de korrels mooi gaan glanzen. Blus het geheel af met de wijn en roer goed door tot deze bijna is opgenomen.

Voeg daarna een soeplepel bouillon toe en roer zachtjes door tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een soeplepel bouillon toe en herhaal dit tot de risotto gaar is (ongeveer 20 tot 25 minuten).

Snijdt ondertussen de pancetta in dunne plakjes en bak deze in een koekenpan krokant. Doe dit op laag vuur, zodat de pancetta niet te zwart wordt.

Als de pompoen gaar is haal je deze uit de oven. Verwijder de rozemarijn en zet de pompoen apart.

Als de risotto gaar is voeg je de Parmezaanse kaas en de geitenkaas toe. Roer dit zachtjes door tot het gesmolten is en je een heerlijke romige risotto hebt. Voeg dan als laatste de pompoenblokjes toe en roer alles nog een keer zachtjes door elkaar.

Verdeel de risotto over de borden. Strooi wat van de pancetta over de risotto en leg er een flinke hand rucola naast. Sprenkel ook nog wat olijfolie over de rucola.

Geniet ervan!
20141207_132936

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s