Chocolade worteltjestaart

IMG_20141208_134246
Van deze chocolade worteltjestaart wordt je echt blij. Hij is lekker smeuïg, heeft een heerlijke chocolade smaak en is niet eens zo heel slecht. Chocoladetaart en worteltjestaart zijn mijn twee favorieten en deze combinatie is perfect. Lekker met wat pompoenpitten of nootjes eroverheen.

Ingrediënten:
50 gr pure chocolade 80%
150 ml extra vergine olijfolie
100 ml ahornsiroop
250 gr geraspte wortel
20 gr kokosrasp
3 eieren losgeklopt
200 gram volkoren speltmeel
40 gram cacaopoeder
2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
snuf Himalaya zout

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwarm de chocolade en de olie in een kom au bain marie. Zorg dat de kom het water niet raakt. Als de chocolade is gesmolten voeg je de ahornsiroop toe en roer je alles goed door elkaar. Haal de kom boven het water weg en zet deze apart.

Rasp de wortels fijn met een handrasp of gebruik hiervoor een keukenmachine. Doe de geraspte wortel samen met de kokosrasp in een grote kom en voeg het chocolade mengsel toe. Roer dit goed door elkaar en voeg dan de losgeklopte eieren toe. Roer alles nog een keer goed door elkaar.
20141208_105011
Zeef boven de kom het speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout en roer dit door het mengsel.

Leg op de bodem van een ronde taartvorm (22 cm) een stuk bakpapier en vet de randen in met boter. Strooi daarna wat speltmeel over de boter heen, zo blijft je taart niet aan de vorm kleven. Giet het mengsel in de taartvorm en strijk glad.

Bak de taart in 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
IMG_20141208_114711
Laat de taart daarna 15 minuten afkoelen voordat je de vorm verwijderd. Als je niet kan wachten tot de taart helemaal afgekoeld is, dan neem je gewoon gelijk een stukje. Je kan de taart 3 dagen bewaren in de koelkast.

Strooi er wat pompoenpitten of gehakte nootjes overheen voor een lekkere crunch.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s