Vegetarische bietensoep met geitenkaas

20141205_105433
Wel eens gehoord van ‘Borsjt’? Een Oekraïense soep met bieten in de hoofdrol. Toen ik het zelf een keer wilde maken, kwam ik erachter dat er veel verschillende variaties zijn. Tja, en welke kies je dan? Nou gewoon lekker een eigen variant maken. Dat is ook zo makkelijk met het maken van soep. Dit is mijn vegetarische en simpele variant met geitenkaas. Bietjes en geitenkaas zijn namelijk een ‘match made in heaven’.

Ingrediënten (3-4 personen):
1 klont roomboter van graskoeien
1 ui grof gesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
1kg rauwe bieten geschild en in blokjes van 2-3 cm
175 gr wortel in plakjes gesneden
375 gr aardappel geschild en in blokjes van 2-3 cm
2 tomaten in blokjes gesneden
1 liter zoutarme groentebouillon
60 gr zachte geitenkaas

Aan de slag!
Leg de blokjes rauwe biet verdeeld op een bakplaat en zet deze 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, zodat ze wat zachter worden.

Haal na 30 minuten de bieten uit de oven en zet deze apart. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 minuten aan. Voeg daarna de knoflook, bieten, wortel, aardappel en tomaat toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg daarna de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat deze 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.

Pureer met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat. Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de soep wat dunner te maken.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geitenkaas en eventueel een takje peterselie.

Zelf kook ik meestal zoutloos, maar je kunt uiteraard wat zout toevoegen voor de smaak.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s