Bananenbrood met cranberries en walnoten

20150603_143319
Ja hoor, ook wij zijn dol op bananenbrood!! Ik heb nooit problemen met het bewaren van dit overheerlijke en gezonde brood, want het is altijd binnen twee dagen op. Trouwens als ik wij zeg, dan bedoel ik mijn man en ik. Wij zijn beide dol op eten en mijn man misschien nog een graadje erger. Zijn kaken staan bijna nooit stil. Dat betekent dat ik soms moet vechten voor mijn eten (bij wijze van spreken dan). Had ik laatst een bananenbrood gebakken, heb ik er serieus maar één klein stukje van gehad en je weet nu wel waar de rest is gebleven. Ach een beter compliment kan je natuurlijk niet krijgen voor je baksels.

Ik probeer steeds nieuwe recepten uit en voeg telkens weer nieuwe ingrediënten toe of vervang ingrediënten door iets anders. Zo had ik laatst kwark toegevoegd aan het bananenbrood. Wat je dan krijgt is wel een nogal nat compact brood en daar moet je van houden. Doen wij dus weer wel, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je het helemaal niets vindt. Daarom heb ik vandaag de kwark maar eens achterwege gelaten en heb ik proteïne poeder, cranberries en walnoten toegevoegd. Nou ik kan je vertellen dat het een heerlijk luchtig en mooi bananenbrood is geworden. Daarom ga ik dit recept gelijk met je delen.

Ingrediënten:
3 rijpe bananen
100 gram medjoul dadels
3 eieren
100 gram havermout
50 gram volkoren speltmeel
1 el wijnsteenzuur bakpoeder
25 gram proteïne poeder (liefst zonder toegevoegde smaak)
1 tl kaneel poeder
3 tl vanille extract
100 gram gedroogde cranberries (zonder toegevoegd suiker)
100 gram walnoten (breek de walnoten in stukjes, maar niet te klein)
snuf Himalaya zout
roomboter of kokosvet om de cakevorm in te vetten

Benodigd:
Cakeblik van ongeveer 25 cm
Keukenmachine
Oven

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout in de keukenmachine en maal deze totdat het een fijn meel is geworden. Haal het meel eruit en zet deze apart.

Doe de bananen en de medjoul dadels in de keukenmachine en maal deze helemaal fijn. Voeg daarna de eieren toe en meng alles goed door elkaar. Gebruik hiervoor gewoon de keukenmachine. Daarna voeg je heel simpel het havermoutmeel, het volkoren speltmeel, kaneel poeder, wijnsteenzuur bakpoeder, proteïne poeder, vanille extract en een snuf zout toe en je mengt de ingrediënten met de keukenmachine goed door elkaar.

Als laatste voeg je de walnoten en de cranberries toe aan het beslag. Dit meng je er met een lepel goed doorheen. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak deze in 40 à 45 minuten af in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat het brood in de cakevorm goed afkoelen op een rooster, voordat jet het brood uit de vorm haalt.
Tip! Leg op de bodem een stuk bakpapier, zodat je het brood na het bakken makkelijker uit de vorm krijgt.

Geniet ervan!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Debora (Daasje77) schreef:

    Dit ziet er heel erg goed uit, wil ik zeker een keer proberen! Maar ik gebruik nooit proteïnepoeder… Gewoon wat extra meel toevoegen om te vervangen?
    Heel mooi trouwens dat je je blog weer op hebt gepakt, heel knap ook want ik snap dat je soms in tweestrijd zult zitten (een blog is heel leuk om te doen, maar als je beperkte energie/mogelijkheden hebt moet je verstandige keuzes maken). Ik zit in een vergelijkbare situatie en zou ook weer veel meer op willen pakken, maar ja, kleine stapjes he? 😉
    Fijn in ieder geval dat het weer beter gaat met je, en succes met je blog (en evt. verder herstel), ik volg je graag!

    Like

    1. agoodmoodandfood schreef:

      Super leuk om te horen! Ja kleine stapjes precies, dat is al beter dan helemaal niets. Ik heb geleerd om vooral veel los te laten en dat als het soms gewoon even niet lukt, dan is dat ook niet erg. Je voelt je vaak verplicht naar anderen en ook naar jezelf, maar ook dat laat ik gelukkig steeds meer los. Heerlijk is dat 🙂 Als je trouwens geen proteïne poeder gebruikt, dan kan je dat er ook gewoon uitlaten hoor. Hoef je niet te vervangen door wat anders. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Succes met alles!! Liefs Natalie

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s