Nana Nice Cream met rauwe cacao en dadels

on

DSCF9262
Het is buiten nog niet echt te zien, maar de zomer komt eraan en dat vraagt natuurlijk om het maken van Nice Cream. Zelfgemaakt ijs met gezonde ingrediënten. I love it! Ik ga deze zomer verschillende combinaties uitproberen en deze ga ik uiteraard met je delen.

Nana nice cream met rauwe cacao en dadels

Om dit ijs te maken heb je een keukenmachine nodig. Het recept is ongeveer voor 2 personen.

Ingrediënten onderste laag:
1,5 bevroren rijpe banaan in stukjes
100 ml kokosmelk
1 el rauwe cacao
1 tl baobab poeder
1 tl agavesiroop

Ingrediënten bovenste laag:
1,5 bevroren rijpe banaan in stukjes
150 ml kokosmelk
2 tl baobab poeder
1 tl agavesiroop
3 grote medjoul dadels in kleine stukjes

Topping:
gepofte quinoa
hennep zaad
pompoenpitten

Aan de slag!
Snijdt een dag van tevoren de 3 bananen in stukjes. Het makkelijkst is het om ze uitgespreid op een bord te leggen en ze daarna in te vriezen. De volgende dag kan je de stukje makkelijk los halen van het bord.
Als je het ijs gaat maken haal je de banaan uit de vriezer en verdeel je deze in twee gedeeltes.

Voor de onderste laag doe je de banaan in de keukenmachine. In een apart schaaltje doe je de overige ingrediënten. Roer dit goed door elkaar en voeg toe aan de stukje banaan in de keukenmachine. Maal het geheel tot er een mooi egaal ijs is ontstaan. Maal het niet te lang, want nice cream smelt snel. Doe het geheel in een schaaltje en zit dit ondertussen nog even in de vriezer.

Voor de bovenste laag doe je de stukje banaan in de schoongemaakte keukenmachine. In een apart schaaltje doe je de overige ingrediënten, op de stukjes medjoul dadel na. Roer het geheel goed door elkaar en voeg dit toe aan de stukje banaan in de keukenmachine. Maal het geheel tot er weer een mooi egaal ijs ontstaat. Roer de stukjes medoul dadel er met een lepel doorheen. Als het ijs te zacht is geworden kan je deze nog kort even in de vriezer zetten.

Vul de glaasjes eerst met het cacao mengsel en daarna met het dadel mengsel. Om het geheel af te maken gebruik je een topping van de gepofte quinoa, hennepzaad en pompoenpitten.

Tip: omdat nice cream snel smelt is het handig om de glaasjes eerst even in de vriezer te zetten, zodat ze goed koud zijn. Wil je niet teveel suiker in je ijs, laat dan de agave siroop weg.

Geniet ervan!

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Esmee schreef:

    Geweldig recept! Waar is de Nice Cream te koop ? Groetjes

    Like

    1. agoodmoodandfood schreef:

      Dank je wel!! Nee, wel zelf maken natuurlijk 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s