Ontbijt smoothie met baobab

DSCF9298
Een smoothie is voor mij meestal het ideale ontbijt. Het is snel, simpel en ook nog eens makkelijk om mee te nemen. Eigenlijk begin ik de dag altijd met een smoothie. Ik probeer steeds weer een nieuwe combinatie uit en als ik naar mijn werk ga, dan zorg ik ervoor dat mijn smoothie genoeg vullende ingrediënten bevat om de ochtend door te komen. Ideaal daarvoor zijn granen, zoals havermout, tarwevlokken of gerstvlokken. Ook het toevoegen van kwark, yoghurt of een avocado maakt je smoothie een completer ontbijt.

Deze keer heb ik eiwitpoeder en baobab poeder toegevoegd. Kennen jullie baobab poeder al? Ik las in het Yoga magazine een artikel over David Wolfe, een professor in de voedingswetenschappen die heeft besloten om drieduizend jaar oud te worden. Om dit te bewerkstelligen heeft hij o.a. de beslissing genomen om alleen ‘het beste voedels ooit’ tot zich te nemen. Waaronder ook het superfood baobab poeder. Heel oud worden is voor mij ook wel een streven en daarbij wil ik ook gezond blijven natuurlijk. Drieduizend lijkt me een beetje overdreven, maar voor de driehonderd wil ik nog wel gaan. Gelijk maar even een potje baobab poeder aangeschaft. Je weet maar nooit, misschien helpt het echt 😉

Baobab poeder wordt gemaakt van de vrucht van de baobabboom of apenbroodboom, die groeit op de Afrikaanse savannes. Baobab fruit is ontzettend voedzaam, het bevat veel vezels, aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Door de vele vezels zorgt het ervoor dat je lang een voldaan gevoel hebt. Het is echt een superfruit. Zo bevat het zes keer zoveel vitamine C als sinaasappels, twee keer zoveel antioxidanten als gojibessen, twee keer zoveel calcium als melk, zes keer zoveel kalium als bananen, meer ijzer dan rood vlees en meer vezels dan appels, abrikozen of bananen. Dat klinkt niet gek toch?

In Nederland zijn wij aangewezen op het gebruik van poeder of tabletten, omdat de verse vrucht niet te verkrijgen is. Je kan het poeder verwerken door pannenkoekenbeslag, cakebeslag, yoghurt, havermout en natuurlijk door je smoothie. Zelfs opgelost in water is het lekker. Het heeft een frisse, zoutzure smaak.

Voor deze heerlijke ontbijt smoothie voor twee personen heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

1 banaan
aardbeien (2 grote handen)
1 nectarine (ontpit en met schil)
sap van 5 sinaasappels
1 el whey proteïne poeder van Royal Green
1 el baobap poeder

Doe deze ingrediënten tegelijk in de blender en maak er een mooie zachte smoothie van.

Een goed begin van de dag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s