Mango kokos Nice cream met limoen en gembersiroop

on

DSCF9609
Ik heb er geen andere woorden voor. Deze nice cream combinatie is echt goddelijk. Met één hap waan je jezelf op een tropisch eiland, hoor je de wind door de palmbladeren gaan en het ruisen van de zee. Tja en daarna ben je gewoon weer wakker en zit je in je achtertuin met je alledaagse sores. Dat maakt niet uit, want dat hoort er ook bij en dan is het wel lekker om jezelf goed te verwennen. Nou dat doe je met dit ijs hoor. Een lekkere combinatie van mango, kokos en banaan met een vleugje gember en limoen.

Ingrediënten:
1 mango in stukjes ingevroren
1 banaan in stukjes ingevroren
250 ml kokosmelk
2 el gembersiroop
sap van 1 limoen
3 el geraspte kokos
DSCF9599
Aan de slag!
De mango en banaan een dag van tevoren in stukjes invriezen. Het is het makkelijkst om ze verspreid over een bord in te vriezen. Ik doe ze zelf meestal gewoon in een boterhamzakje, maar dan heb je de volgende dag wel een grote klont bevroren fruit.

Doe de bevroren mango, banaan, kokosmelk, gembersiroop en limoensap in de keukenmachine en maal het geheel tot een mooi romig ijs. Roer er daarna met een lepel de geraspte kokos doorheen.

Als het ijs te zacht is geworden kan je het altijd even in de vriezer zetten om op te stijven. Ongeveer een kwartier tot half uur. Niet te lang, anders wordt het te hard. Schep het ijs in een mooie ijs coupe en strooi er nog wat geraspte kokos overheen. Klaar is je tropische verassing.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s