Perfecte healthy pancakes

on

DSCF9617
Pancakes als ontbijt is toch pure verwennerij en met de juiste ingrediënten helemaal zo slecht nog niet. Maar hoe maak je ze zo luchtig? Dat is heel simpel. De eiwit en de eidooiers scheiden en het eiwit luchtig opkloppen. Wanneer zijn je eiwitten goed opgeklopt? Nou als je de kom ondersteboven boven je hoofd kan houden zonder dat het eiwit op je hoofd terecht komt. Als je de kookprogramma’s op tv volgt, dan wist je dat natuurlijk allang. Maar goed, voor heerlijke luchtige pancakes is dit van belang.

Ingrediënten:
3 eieren
150 gram volkoren speltmeel
250 ml kokosmelk (of een andere soort melk)
1 el agavesiroop of ahornsiroop (kan je uiteraard ook weglaten)
1 tl kaneel
snuf zout (liefst Himalaya zout of zeezout)
roomboter of kokosolie om in te bakken
kwark of yoghurt
fruit naar keuze
geraspte kokos
honing (optioneel)
citroen om de kom te ontvetten

Aan de slag!
Neem twee grote kommen om het eigeel en het eiwit van elkaar te scheiden. Zorg ervoor dat de kom en de garde waarmee je de eiwitten gaat opkloppen ontvet zijn. Dit doe je door er met een schijfje citroen overheen te gaan.

Begin eerst met de kom waar het eigeel in zit. Kluts het eigeel en voeg daarna de agavesiroop, kaneel en kokosmelk toe. Kluts het nogmaals tot een egaal geheel. Zeef de amandelmeel boven de kom en voeg ook het zout toe. Roer het geheel goed door elkaar, zodat je een mooi glad beslag krijgt. Gebruik eventueel een garde.

Klop nu de eiwitten in de andere kom. Gebruik hiervoor uiteraard een schone en ontvette garde. Als de eiwitten de proef met de kom boven je hoofd doorstaan, voeg je het beslag van het eigeel toe. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Met de nadruk op voorzichtig, want het beslag moet zijn luchtigheid behouden. Dus ok niet te lang mengen.

Het beslag is nu klaar om pancakes van te bakken. Doe een klontje boter of kokosolie in de pan. Bak de pancakes op matig vuur om en om.

Stapel de luchtige pancakes op een bord en doe er een klodder kwark of yoghurt op. Voeg heerlijk vers fruit toe en strooi er wat kokosrasp overheen. Om het geheel wat zoeter te maken kan je er ook nog honing overheen gieten. Je kan het met pancakes natuurlijk zo gek maken als je wilt.

Een heerlijk gezond en voedzaam ontbijt. Door volkoren meel te gebruiken bevatten de pancakes vezels en geven ze snel een verzadigd gevoel. Een perfecte start van de dag.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s