Frisse zelfgemaakte eiersalade

DSCF9626
Als je van eiersalade houdt, dan moet je deze echt een keer zelf maken. Zeker weten dat je nooit geen kant en klare meer wilt. Als je niet van eiersalade houdt, dan moet je die toch ook maar eens zelf maken. Zeker weten dat je er dol op wordt. Misschien een beetje overdreven, maar het is het proberen waard. Het is zo simpel om te maken en hoe leuk is het om op verjaardagen je eigengemaakte eiersalade op tafel te zetten. Daar scoor je zeker punten mee.
Ik heb hier een heerlijk fris recept voor je.

Ingrediënten:
3 eieren
1 flinke eetlepel mayonaise (ik gebruik yogonaise)
2 flinke eetlepels magere kwark
1 lente ui dunne ringetjes gesneden
stukje bleekselderij (ongeveer 10 cm)
1/4 Granny Smith appel fijngesneden
1 eetlepel bieslook fijngesneden
mespunt kerrie poeder
1 eetlepel citroensap
een snuf zout en peper

Aan de slag!
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze daarna schrikken in koud water en laat ze in dat koude water staan om af te koelen.

Meng al de overige ingrediënten goed door elkaar in een kom. Daarbij snijdt je de appel in dunne plakjes en daarna in kleine reepjes. Van de bleekselderij verwijder je eerst de draden en daarna snijdt je hem een keer door de lengte en die twee helften weer door de lengte. Daarna snijdt je deze stengels in kleine stukjes. De lente ui snijdt je in hele dunne ringetjes.

Pel de afgekoelde eieren en snijdt deze in blokjes. Voeg deze toe aan je mengsel en roer het geheel goed door elkaar.

Klaar is je zelfgemaakte eiersalade. Door de appel en de bleekselderij is hij heerlijk fris en knapperig.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s