Worry-free brownies met volkoren speltmeel, banaan en walnoten

DSCF9659
Vorig jaar had ik al een worry-free brownies recept gepost, maar ik heb nu weer een nieuwe. Deze keer met volkoren speltmeel, banaan en walnoten. Zonder geraffineerde suikers en witmeel, maar wel een heerlijke voedzame brownie. Wat ik ook makkelijk vind aan deze recepten is dat ik de ingrediënten meestal allemaal in huis heb. Dus als ik ineens ontzettende trek krijg in chocolade (en dat komt best geregeld voor), dan zijn deze lekkere brownies binnen  handbereik.

Ingrediënten:
250 gram medjoul dadels ontpit
100 gram volkoren speltmeel
2 kleine rijpe bananen (ongeveer 180 gram)
2 eieren
100 gram kokosolie of roomboter
75 gram rauwe cacao poeder
1 el wijnsteenzuurbakpoeder
snuf zout
100 gram walnoten

Aan de slag!
Laat de dadels eerst een half uur weken in gekookt water.
Verwarm daarna de oven voor op 180 graden.

Giet de dadels af, doe deze in de keukenmachine en maal deze fijn, Voeg daarna de overige ingrediënten toe en maal het geheel tot een glad beslag. Breek de walnoten met je handen in kleinere stukjes en roer deze met een lepel door je beslag.

Giet het beslag in een ingevette vierkante vorm van ongeveer 20 x 20 cm of in een ronde vorm met een diameter van ongeveer 25 cm.

Bak de brownies in 30 minuten af en laat deze daarna op een rooster goed afkoelen. Ongeveer 30 minuten. Verwijder daarna voorzichtig de vorm en snijdt de brownie in mooie gelijkmatige stukken. Als ik een ronde vorm gebruik, dan snijd ik de ronde kanten eraf, zodat ik toch vierkante brownies heb. De afgesneden stukken gooi ik uiteraard niet weg, maar die eet ik gewoon gelijk op 🙂

Je kan overigens de walnoten ook weglaten uit dit recept.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s