Vegetarische pasta met bonen

DSCF9765
Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken, maar als ik druk ben geweest of thuis kom uit mijn werk, dan moet het makkelijk, snel en simpel zijn. Uiteraard moet het ook lekker zijn, want dat is het allerbelangrijkst aan eten. Een lekkere pasta maaltijd is dan een goede keus. Geen zelfgemaakte pasta deze keer, maar gewoon kant en klaar. Wel volkoren natuurlijk, want gewone pasta komt er bij ons niet meer in. Voor de snelle, simpele en vegetarische keuken heb ik hier een heerlijk recept voor je.

Ik probeer de laatste tijd steeds meer vegetarisch te eten en ik kan me zelfs niet meer herinneren dat ik zelf nog vlees heb gekocht. Op dit moment zijn er een aantal producten die favoriet zijn bij mij. De vleesvervangers van Vivera en de bonenmix van HAK. In dit recept gebruik ik het kruimgehakt van Vivera. Deze is zonder E-nummers en bevat ook geen suikers. Er zit ook geen ei of melk product in, maar het wordt wel bij een bedrijf geproduceerd waar deze producten worden verwerkt. De bonenmix van Hak heb je in verschillende combinaties. In dit recept gebruik ik de combinatie kidney, bruine en witte bonen. Ideaal aan deze potjes is dat ze geen suiker bevatten.

DSCF9769

Ingrediënten (voor 3 à 4 personen en voor de grote eters onder ons, zoals mijn man en ik, is dit recept voor 2 personen):
1 rode ui
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
3 grote tomaten
1 blokje tomatenpuree (140 gram)
1 pakje plantaardig kruimgehakt van Vivera (175 gram)
1 potje bonenmix van HAK (kidney, bruine & witte bonen)
375 gram volkoren penne
2 theelepels Italiaanse kruiden
Zwarte peper naar smaak
roomboter en olijfolie

Aan de slag!
Was als eerste de paprika, bleekselderij en tomaten goed af.
Snijdt de rode ui door de helft en daarna in dunne plakjes. Snijdt de stengels bleekselderij eerst door de helft en snijdt ze daarna in dunne plakjes (verwijder eventueel eerst nog de draden). Snijdt de paprika en tomaten in kleine blokjes. Zet al je ingrediënten alvast klaar en zet een pan water op voor de pasta.

Verwarm een koekenpan of hapjespan op middelmatig vuur en smelt daarin een klontje roomboter. Voeg de rode ui toe en bak deze in 3 minuten goed glazig. Voeg daarna de bleekselderij en de paprika toe. Bak deze nog eens 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse kruiden en zwarte peper toe en pers de knoflooktenen uit boven de pan. Bak dit nog eens 1 minuut mee.

Voeg nu het kruimgehakt toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg dan de tomatenpuree en de tomaten blokjes toe en bak het geheel even aan. Om er een saus van te maken voeg je het vocht van de bonenmix toe en nog een aantal jus lepels van het kokend water voor de pasta. Laat de saus nu minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de pasta gaar. Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water om overkoken te voorkomen. Ik doe dit zelf trouwens nooit. Is de pasta beetgaar, dan giet je hem af. Doe de pasta terug in de pan en giet er wat olijfolie overheen en roer dit er goed doorheen. Zo gaat je pasta niet aan elkaar kleven.

Schep de pasta op een bord en doe de pastasaus eroverheen. Je kan er ook voor kiezen om de pasta eerst met de saus te mengen. Net wat je zelf het prettigst vindt. Binnen een half uur een heb je een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s