Mijn versie van de vegetarische burger

DSCF9810
Een hamburger gaat er altijd wel in, maar helaas zijn ze meestal niet zo gezond. Nu was ik laatst aan het experimenteren met de vegetarische groenteschijf van Vivera en zo ontstond deze heerlijke burger. Geen klef wit broodje, maar twee geroosterde volkoren boterhammen. Geen vlees, waar je de herkomst niet van weet, maar een heerlijke groenteschijf. Helemaal zo slecht nog niet en vooral ongelooflijk lekker.

Ingrediënten (voor 2 burgers):
2 groenteschijven van Vivera
4 volkoren boterhammen
2 handen sla naar keuze (ik heb hier gekozen voor rucola)
1/4 rode ui in plakken gesneden
1 klein tomaatje in dunne plakken gesneden (laat het vocht en de pitjes eruit lekken)
2 plakken geitenkaas
2 el yogonaise (of een andere mayonaise)
2 el curry saus
boter of olie om in te bakken

Aan de slag!
Rooster eerst de boterhammen. Verwarm wat boter of olie in de pan en bak eerst één kant van de groenteschijven in 3 minuten bruin. Draai ze dan om en leg op elke schijf een plak geitenkaas dubbelgevouwen. Doe een deksel op de pan of dek deze af met zilverfolie. Bak deze kant ook drie minuten. Haal de pan van het vuur.

Leg een geroosterde volkoren boterham op het bord en bedek deze met een hand sla. Leg daarop de groenteschijf.
Doe er een eetlepel yogonaise, een eetlepel curry saus en wat rode ui en plakjes tomaat bovenop en eindig met de tweede boterham.

Klaar is je voedzame burger van ongeveer 470 kilocalorieën.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s