Tortilla wrap pizza

DSCF9823
Zelf pizza maken is natuurlijk helemaal te gek. Lekker variëren met verschillende verse producten en dan die perfecte bodem krijgen. Nou dat is nog wel even een dingetje en eerlijk gezegd heb ik vaak helemaal geen zin om moeite te doen voor die perfecte bodem. Daarom pak ik gewoon een kant en klare tortilla wrap zo uit de verpakking. Natuurlijk wel een volkoren wrap. Nu hoor ik je denken: “dat lijkt in de verste verte toch niet op een pizza bodem?”. Nou in de verste verte lijkt het dus best wel op een pizza bodem en wat ik nou zo lekker vind, is dat hij zo dun en knapperig is. Lekker met een zelfgemaakte tomatensaus en verse groenten en geitenkaas.
DSCF9827
Als eerste maak ik dus mijn simpele tomatensaus.
Ingrediënten:
1 ui fijngesneden
3 tenen knoflook
2 tl gedroogde oregano
snuf zwarte peper
3 tomaten in blokjes
blikje tomatenpuree van 140 gram
water (1,5 keer het blikje van de tomatenpuree)
klontje roomboter
1 flinke tl agavesiroop (mag ook een andere vorm van suiker zijn)

Aan de slag!
Zet een pan op middelmatig vuur en smelt het klontje boter. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit deze aan in 3 minuten. Voeg de oregano, peper en knoflook toe en  bak nog 1 minuut aan. Daarna voeg je de tomatenblokjes, tomatenpuree en water toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als laatste de agavesiroop toe. Dit neutraliseert het zuur van de tomaten. Laat dit nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de saus met een staafmixer.

Deze saus is perfect als basis voor een soep, pastasaus en natuurlijk voor je pizza.
DSCF9822
Ik zal je vertellen hoe ik mijn tortilla wrap pizza klaar maak. Al moet ik er ook bij vertellen dat je gewoon zelf creatief kan zijn en de ingrediënten kan kiezen die je zelf lekker vindt of in huis hebt.

Ingrediënten voor 6 pizza’s:
6 volkoren torilla wraps
zelfgemaakt tomatensaus
1 pakje vegetarisch kruimgehakt 175 gram
200 gram zachte geitenkaas
1 ui in ringen gesneden
1 grote rode paprika in plakjes gesneden
Rucola

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Per tortilla wrap verdeel je 1 jus lepel tomatensaus van binnenuit met ronddraaiende beweging. Daarover strooi je per tortilla wrap 2 el kruimgehakt. Als laatste verdeel je de paprika, ui en geitenkaas erover.
Bak ze in 10 minuten af en voeg de rucola toe als de pizza’s uit de oven zijn.
DSCF9826
Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s