Pancakes met Griekse yoghurt en heel veel vers fruit

DSCF9962
Zo eet ik mijn pancakes het liefst. Met heel veel vers fruit en een flinke klodder Griekse yoghurt. Oh ja en natuurlijk met een flinke drizzle honing. Deze versie is iets minder gezond, maar af en toe mag je best een beetje snoepen. Als je dit op je bord hebt liggen, dan wordt je toch blij.

Ingrediënten voor 10 pancakes:
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram volkoren speltmeel
2 tl bakpoeder
1 snuf zout
40 gram gesmolten biologische roomboter
250 ml biologische volle melk
1 el rauwe honing
boter om in te bakken
Vers fruit naar keuze
Griekse yoghurt
Extra honing om eroverheen te gieten

Aan de slag!
Smelt de klont boter in een pannetje en zet deze daarna apart om af te koelen.

Zet twee grote kommen klaar die goed zijn ontvet. Scheidt het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in de éne kom en het eiwit in de andere.

Voeg de melk, de gesmolten boter en de honing toe aan het eigeel en klop alles goed door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel, speltmeel, bakpoeder en zout boven het eigeel mengsel. Klop het geheel nu goed door elkaar, zodat je een stevig beslag krijgt.

Klop het eiwit stijf, totdat je de kom ondersteboven kan houden zonder dat er iets uit valt. Voeg het opgeklopte eiwit voorzichtig toe aan het beslag en roer het met een spatel erdoorheen. Doe dit voorzichtig en niet te lang, zodat het beslag luchtig blijft.

Verwarm een pan op middelmatig vuur en smelt daarin wat boter. Per pancake voeg je een kleine soeplepel beslag in de pan. Het is belangrijk dat de pan niet al te heet is, zodat de pancake de tijd krijgt om te rijzen. Draai de pancake om als hij mooi bruin is geworden en de bovenkant nog zacht is. Laat de pancake mooi rijzen en leg hem daarna op een bord. Ze mogen afkoelen.

Leg per persoon net zoveel pancakes op een bord als men op kan. Doe er een flinke klodder Griekse yoghurt bovenop en beleg met lekker veel vers fruit. Verwarm nog wat honing en een pannetje en giet dit over de pancakes heen.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s