Raw vegan brownie bites

DSCF9982
Deze raw vegan brownie bites zijn voor de echte cacao liefhebber. Ze zijn heerlijk romig en vol van smaak. Ideaal om bij de hand te hebben als je een ontzettende trek krijgt in chocolade. Ik ben dol op deze brownie bites. Ze zitten boordevol gezonde stofjes en zijn erg voedzaam, waardoor ik nooit bang hoef te zijn dat ik ze allemaal in één keer op eet.

Ingrediënten:
onderste laag

75 gram rauwe pacannoten
50 gram rauwe walnoten
25 gram rauwe pompoenpitten
70 gram medjoul dadels
100 gram gedroogde cranberries zonder toegevoegde suiker
40 gram rauwe cacao
20 gram kokosolie

frosting
10 gram rauwe cacao
40 gram kokosolie
100 ml kokosmelk

20 gram gedroogde cranberries zonder toegevoegde suiker (om eroverheen te strooien)

Aan de slag!
Ontpit de dadels en laat deze een half uur weken in gekookt water. Laat ze goed uitlekken en doe ze samen met de overige ingrediënten van de onderste laag in de keukenmachine. Maal het geheel fijn, zodat het een plakkerig deeg wordt. Ik noem het maar even een deeg, maar we gaan deze brownie bites natuurlijk niet afbakken.

Doe het deeg in een ronde springvorm met een diameter van 20 cm of gebruik een kleine brownie vorm. Het is de bedoeling dat de onderste laag ongeveer 1 cm dik wordt. Ik gebruik zelf het liefst een springvorm met bakpapier op de bodem, omdat ik het geheel dan later makkelijker los krijg. Druk het geheel flink aan met je vingers, zodat het goed aan elkaar gaat kleven. Zet de vorm in de koelkast en begin aan de frosting.

Voor het maken van de frosting is het de bedoeling dat de kokosolie is gesmolten. Kokosolie heeft een smeltpunt van ongeveer 26 graden. Je kan hiervoor dus de oven gebruiken die je dan verwarmt tot 30 graden of je zet een schaaltje au bain marie in warm water. Het is niet de bedoeling dat de kokosolie wordt verhit.

Als de kokosolie is gesmolten voeg je de rauwe cacao en de kokosmelk toe. Roer het geheel goed door elkaar, totdat de ingrediënten één geheel zijn geworden. Haal de vorm uit de koelkast en giet de frosting eroverheen. Hak met een mes de gedroogde cranberries in kleine stukjes en strooi deze als laatste over de frosting laag heen. Zet de vorm nog eens een uur in de koelkast om op te stijven.

Daarna verwijder je voorzichtig de vorm. Het kan zijn dat je met een mes langs de buitenkant moet gaan om ervoor te zorgen dat je brownie niet gaat barsten. Snijdt de brownie in kleine bites van ongeveer 2,5 bij 4 cm. Je kan ze een aantal dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s