It’s time to detox!

IMG_20141124_082928
Wat een week was dit zeg. Ja mijn werkweek zit er inmiddels op en ik heb weer een soort van vakantie. Lekker nog een weekje vrij en wat een geluk lijk ik te hebben, want de weersvoorspelling is fantastisch. Maar goed, nog even terugkomend op afgelopen week. Het was niet de allerbeste week wat gezond eten en bewegen betreft. Het begon al met het feit dat mijn man sinds lange tijd boodschappen had gedaan en dat betekent chips in huis. Niet 1, niet 2, maar 3 zakken welteverstaan. Het probleem dat ik heb met chips, koekjes en snoep in huis, is dat het allemaal op moet. Daarom haal ik het gewoon niet in huis. Ik vind het allemaal TE lekker. Dus zondag chips op, dinsdag chips op en ook nog cola erbij. Even voor de duidelijkheid, die zak gaat in één keer op.

Het was een erg drukke week op mijn werk. Overwerken, koffiedrinken, geen tijd om te eten en te laat thuis komen om nog te sporten. Al een tijdje verschrikkelijke pijn in mijn rug en twee dagen op paracetamol moeten werken, omdat ik het anders niet volhield. Slecht geslapen, te vroeg wakker en vermoeid de dagen doorgekomen. Ik moet zeggen dat dit niet mijn beste week was en daarom moet alles even gereset worden. Een weekje vrij is een perfect moment om te detoxen. Veel slapen, yoga, gezond eten en vooral geen alcohol en koffie. Ik heb al een keer eerder een detox gedaan en daarvan een dagboek bijgehouden. Het lijkt me leuk om dit weer te doen.

Welke voeding ga ik de komende week vermijden:
Vlees, gevogelte en vis
zuivel
suiker en zoetstoffen
brood en pasta
boter
cafeïne
alcohol

Wat mag ik de komende week o.a. wel:
ei (van mijn eigen kippetjes)
zilvervliesrijst en quinoa
havermout
aardappel met schil
peulvruchten
groente en fruit
rauwe noten en zaden
olijfolie, lijnzaadolie en kokosvet
kruidenthee en water

Detoxen betekent voor mij je lichaam ondersteunen om zichzelf te reinigen en het zo min mogelijk te belasten. Je lichaam voeden met gezond voedsel en positieve gedachten. Veel bewegen, maar ook veel ontspannen. Misschien gaat het me ooit lukken om dit de rest van mijn leven vol te houden, want uiteindelijk is dit gewoon heel gezond leven. Ik begrijp soms ook niet waarom ik toch nog naar die chips en die koekjes grijp, want ik vind gezond voedsel echt veel lekkerder.

Ik weet wel wanneer ik sneller toegeef aan slecht gewoontes en dat is als ik moe ben. Een goede nachtrust is daarom heel erg belangrijk. We hebben hier gelijk te maken met een vicieuze cirkel. Eet ik slecht, dan slaap ik slecht. Slaap ik slecht, dan eet ik slecht. Ga zo maar door. Tijd om de cirkel te doorbreken en mijn lichaam alleen maar goede dingen te geven. Doe gerust mee als je zin hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s