Detox (#2) dag 1

detox
Ik sta om 8:00 uur op en de eerste detox dag begint. Ik voel me moe en heb heel erg last van mijn rug. Mijn rug en mijn schouders zitten namelijk helemaal vast. Ik maak eerst een sapje van kokoswater, limoen en munt. Kokoswater hydrateert je lichaam heel snel en is dus ideaal om te drinken na een hele nacht geslapen te hebben. Het sapje valt alleen een beetje tegen. Ik vind het gewoon niet lekker en besluit dit in ieder geval niet meer zo te drinken. Voortaan gaat het kokoswater gewoon weer door de smoothies.
DSCF9995
Ik moet nog een aantal administratieve zaken regelen en omdat ik daar eigenlijk helemaal geen zin in heb doe ik ze juist gelijk. Dan is dat in ieder geval afgehandeld en blijft het niet in mijn hoofd zitten. Ondertussen eet ik een halve Cantaloupe meloen. Rond 10:00 uur ben ik klaar en neem ik de tijd voor een half uurtje yoga. Vijf zonnegroeten en o.a. een aantal twists die bijzonder goed helpen bij het afvoeren van de afvalstoffen. Ik voel me daarna een stuk beter en meer ontspannen. Ik drink een glas water en spring onder de douche. Daarna is het tijd voor een lange wandeling met de honden in het bos. Voor mij is dat ultieme ontspanning. Ik neem een halve liter water mee en een banaan voor onderweg.
DSCF0027
Als we terugkomen is het al 12:30 uur. Beetje te laat, want ik begin al erg honger te krijgen en ik voel een hoofdpijn opkomen. Ik heb wel genoeg gedronken, dus ik weet ook niet of dat door het detoxen komt. Dat zou al best snel zijn. Ik heb de laatste tijd wel dagelijks koffie gedronken en ik drink altijd veel groene thee, dus misschien komt het daar door. Dit is ook een mooi moment om van die koffie af te komen. Het is de laatste tijd weer een beetje een gewoonte geworden. Normaal drink ik alleen thuis koffie en als we ergens wat gaan eten, maar nu drink ik het ook op mijn werk. Niet dat ik dan de hele dag koffie aan het drinken ben hoor. Maximaal twee kopjes, maar toch wil ik de koffie beperken.
Ik maak een rode linzen en tomatensoep voor de lunch. Een ideale soep, omdat hij door de linzen goed vult. Ik maak een grote pan, zodat ik hier de eerste en de tweede dag van kan eten.
20150807_134433
Ik voel me prima, maar mijn hoofdpijn is nu wel een feit. Misschien niet zo slim, maar ik ga toch even van de zon genieten. Met een grote kan water met limoen en munt en een bakje rauwe pecannoten, goji bessen en cranberries (zonder toegevoegde suiker).
IMG_20150807_141544
Rond 15:00 uur besluit ik om nog wat extra boodschappen te gaan doen. Voordat ik weg ga neem ik nog een kom soep en een multivitamine met een glas water. Ik haal een kar vol met groenten en fruit.
DSCF0079
Tijdens een detox het verstandig om genoeg gezond eten in  huis te hebben, zodat je alle kanten op kan.
DSCF0082
Na het boodschappen doen drink ik water en maak ik een detox sapje, want mijn hoofdpijn is verschrikkelijk. Met de sapcentrifuge maak ik sap van ananas, gember, appel en limoen. Dit sapje is super lekker en ik voel me iets beter.
DSCF0093
Zodra ik aan het avondeten begin is het al eigenlijk een beetje laat. Het is namelijk 18:00 uur en normaal zou dat een normale tijd zijn, maar ik merk nu dat ik eerder had moeten eten. Ik maak een heerlijke vegetarische curry met aubergine, maar zodra het klaar is voel ik me knap beroerd. Ik neem twee happen en ik voel dat ik beter op bed kan gaan liggen.
DSCF0111
Mijn hoofd knalt uit elkaar en ik voel me ontzettend beroerd en misselijk. Gelukkig val ik redelijk snel in slaap. Rond 21:00 uur word ik wakker. Mijn hoofdpijn is stukken minder en ik voel me niet meer misselijk. Slapen doet soms echt wonderen. Volgens Thom was het ontzettend zonde dat ik maar twee happen van die curry heb gegeten, want hij was om te smullen. Die gaan we deze week dus gewoon nog een keer maken. Ik drink nog twee glazen water en besluit daarna gewoon  naar bed te gaan. Mijn hoofdpijn is namelijk nog niet weg.
DSCF0102
Mijn eerste detox dag zit er op. Wat een dag zeg. Misschien ben ik te druk geweest, heb ik mijn eten toch niet goed genoeg gepland of was het gewoon een reactie van mijn lichaam op die afgelopen drukke en ongezonde week. Het was in ieder geval de dag dat de Tony Chocolonely repen werden bezorgt die we gewonnen hadden bij de postcode loterij 🙂
IMG_20150807_125204
Kijk dat noem ik nog eens een geweldige prijs. Maar helaas Tony zal nog even moeten wachten, want ik ga gewoon verder met detoxen. Op naar dag 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s