Detox (#2) dag 2

dag2
De tweede dag van de detox is begonnen en wel om 6:30 uur. Een beetje vroeg voor een vrije dag, maar ik ben gisteren ook heel vroeg gaan slapen, omdat ik me niet zo best voelde. Gelukkig heb ik goed geslapen en is de hoofdpijn weg. De dag begint met een lekker detox sapje van grapefruit, wortel, gember en appel. Deze maak ik klaar met de capcentriguge en de citruspers.
20150808_070751
Sapjes gemaakt met de sapcentrifuge vind ik super lekker. Ze lijken gelijk te werken en geven mijn lichaam direct een boost. Het is alleen wel jammer dat je de vezels niet binnen krijgt, maar voor een detox vind ik deze sapjes ideaal.
IMG_20150808_071629
Na dit lekkere sapje werk ik verder aan mijn blog post van dag 1. Om 9:00 ben ik klaar en maak ik een smoothie met de blender. Voor een smoothie voor 2 personen doe ik 500 gram bosbessen, 250 gram aardbeien en 1 banaan in de blender. Deze smoothie bevat lekker veel vezels en geeft langer een vol gevoel. Ik slik daarbij een multivitamine en extra calcium en magnesium.
DSCF0119
Daarna is het tijd voor een half uur yoga. Weer 5 zonnegroeten en o.a. een aantal reinigende twists. Als ik klaar ben spring ik onder de douche om daarna weer een lange wandeling te gaan maken met de honden in het bos. Wat een heerlijke ontspannende routine is dat zeg. Had ik hier maar elke dag tijd voor.
DSCF0133
Ik neem een appel, wat rauwe pecannoten met gojibessen en cranberries en een halve liter water mee voor onderweg. We wandelen een lang stuk en hebben redelijk het tempo erin. Beweging tijdens het detoxen is heel erg belangrijk om je bloedsomloop te stimuleren en het helpt om afvalstoffen af te voeren. Om 11:30 uur komen we terug en gelukkig heb ik geen hoofdpijn gekregen net als gisteren. Ik voel me juist heel goed.
DSCF0134
Ik maak als we thuis zijn eerst een detox sapje van wortel, appel, bleekselderij en citroen. Dit is zeker een goed detox sapje, want mijn darmen beginnen gelijk te werken. Overige details zal ik je besparen, maar dit hoort nou eenmaal bij het detoxen. 🙂 Het komt vast door de citroen, want die werkt laxerend. De lunch bestaat weer uit een grote kom linzen en tomaten soep. Deze had ik nog over van gisteren, dus dat is lekker makkelijk. Ik eet de soep buiten in de zon op en pik gelijk wat vitamine D mee.
IMG_20150808_121752
Na de lunch maak ik voor Thom een cappuccino en voor mezelf een grote pot rooibos thee. Er moet natuurlijk veel gedronken worden. Het valt me op dat ik er helemaal geen moeite mee heb om van de koffie af te blijven en dat ik geen trek heb in slechte dingen. Het is natuurlijk nog maar de tweede dag, maar toch. Als je man lekker aan de cappuccino zit en daarbij gelijk begint aan de Tony Chocolonely, dan zou je een zwak moment kunnen krijgen, toch? Gelukkig deze keer niet.
20150808_125952
Om 14:00 begin ik honger te krijgen en maak ik een heerlijke fruitsalade van mango, perzik, aardbeien, blauwe bessen en kokos. Wat is dat lekker zeg. Zo heerlijk zoet en zoveel lekkerder dan koekjes en snoep. De belangrijkste tip die ik je mee kan geven als je gezonder wilt gaan eten, is dat je absoluut geen slechte dingen in huis haalt, maar wel heel veel lekkere fruit en groente. Zodat je altijd wat te pakken hebt.
20150808_135919
Omdat ik veel moet drinken zet ik nog een pot kruidenthee.
Rond 15:30 besluit ik al aan het avondeten te beginnen. Dat wordt dan dus eigenlijk gewoon middageten, maar ik wil niet hetzelfde probleem krijgen als gisteren. Gisteren heb ik helemaal niet van mijn curry kunnen genieten, dus ik maak er gewoon nog één.
IMG_20150808_164102
Ik kan je zeggen dat deze vegan curry echt helemaal te gek is. Zo lekker van smaak en je mist helemaal geen vlees. Ik zal het recept snel met je delen, want dit moet je gewoon een keer proeven. Uiteraard zit er in deze curry kurkuma en dat is gelijk een perfecte detox specerij. Ook de knoflook, ui en rode peper zijn perfecte ingrediënten voor een heerlijke detox maaltijd.

Ik drink aan het begin van de avond nog een pot rooibos thee en dan zit de tweede detox dag er weer op. Het wordt namelijk weer geen latertje vandaag. Vroeg naar bed, lekker slapen en dan morgen vroeg weer op. Ik voel me al een stuk beter, maar ik ben in de ochtend en aan het begin van de avond nog wel moe. Ook heb ik last van loopneuzen en dat geeft nog een extra vermoeiend gevoel. Wat ik wel merk, is dat ik me lichter voel. Dat heb ik altijd als ik heel gezond eet. Ik bedoel daarmee niet lichter in gewicht, maar meer tussen mijn oren denk ik. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen, maar ik voel me minder belast. Op naar de derde dag.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ik krijg al helemaal zin in mijn detox! In oktober wil ik zelf weer een maand gaan detoxen, net als vorig jaar. Thanks voor de inspiratie! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s