Detox (#2) dag 3

dag3
Detox dag 3 is aangebroken om 6:00 uur. Ik ben heerlijk vroeg wakker en voel me goed. Ik ben echt een ochtendmens en vind het heerlijk als ik mijn dag zo vroeg begin. Een dag lijkt dan altijd veel langer te duren. Het betekend dan wel dat ik ook vroeg naar bed ga, want ik voel me het best met acht uur slaap achter de rug. Het eerste wat ik deze ochtend doe is al onze beesten eten geven. De kippen, de honden en de katten. De Paardjes (shetlanders) zet ik in de wei en ik kan genieten van een geweldige zonsopgang. Ik heb super veel energie.
DSCF0157
Ik neem als eerste een glas warm water met citroensap. Deze laat ik even zijn werk doen en daarna is het weer tijd voor yoga. Ik doe weer dezelfde sessie als de dagen ervoor.
DSCF0167
Na de yoga gaan we met de honden naar het bos, maar eerst maak ik nog een smoothie van blauwe bessen, aardbeien en een banaan. Deze smoothie vult genoeg voor de wandeling die we gaan maken en ik neem ook nog een appel mee voor onderweg.
DSCF0172
We zijn al om 7:45 uur in het bos. Heerlijk zo vroeg. Op dat tijdstip komen we helemaal niemand tegen en voelt het alsof het hele bos van ons is.
20150809_084040
In het bos voel ik me altijd helemaal in mijn element. Als ik daar ben kom ik helemaal tot rust en kan ik heel makkelijk mijn hoofd leegmaken. We wandelen meestal meer dan een uur en tijdens de gesprekken die we dan hebben (Thom en ik) komen soms de beste ideeën naar boven. Dat is wat er gebeurd als je al die vervelende stemmen in je hoofd stil krijgt en er in je hoofd ruimte wordt gemaakt voor zinvolle gedachten.
20150809_080236
De honden zijn in het bos ook helemaal in hun element. Ze zijn altijd de eerste die het in de gaten hebben als er reetjes in de buurt zijn. Die komen we ook bijna bij elke wandeling wel tegen. Tijdens het hardlopen staken ze een keer vlak voor me het pad over. Zo mooi vind ik dat. Het is me alleen nog niet gelukt om ze op de foto te zetten, want ze zijn veel te snel.
IMG_20150809_101003
We zijn om 9:00 uur weer terug en ik maak voor mezelf een detox sapje van ananas, gember, appel en limoen. Deze keer doe ik de ananas door de blender en de overige ingrediënten door de sapcentrifuge. Zo krijg ik toch nog de vezels van de ananas binnen. Dit is echt een super lekker sapje. Die gember geeft echt een goede kick. I love it! Detoxen is zo makkelijk. Al dat lekkere fruit en die heerlijke groenten. Ik voel me ook steeds beter.
IMG_20150809_115349
In de ochtend geniet ik nog een half uurtje van de zon en daarna maak ik het huis schoon. Als lunch eet ik een blonde uiensoep met gember, knoflook en krielaardappeltjes. Deze soep is heel lekker en ook nog eens goed voor je weerstand.
20150809_135850
In de middag krijgen we bezoek van Thom zijn ouders en ik vind het helemaal niet moeilijk om mijn detox vol te houden. Ik neem wat rauwe noten en een pot rooibos thee en het gaat prima. Als ik dan voor de rest wat kaasjes klaar maak krijg ik ineens heel erg de behoefte om een stuk kaas in mijn mond te stoppen. Ik ben zo dol op kaas. Ik lust het in al zijn soorten en vooral die stinkende schimmelkaasjes. Dit is echt even een zwak moment. Ik wil het, ik wil het, ik wil het…, maar ik doe het niet. Ik knabbel gewoon aan die heerlijke cherry tomaatjes en er is niks aan de hand.
IMG_20150809_174427
Ik kom verder zonder problemen de middag door en blijf bij mijn heerlijke detox eten. Voor het avondeten maak ik voor mezelf gegrilde zoete aardappel en gegrilde paprika. Ik grill deze met een contactgrill zonder olie of boter. Daarna doe ik er wat extra vergine olijfolie overheen en nog wat zwarte peper. Ik zit werkelijk te smullen.
DSCF0175
In de avond drink ik nog een potje rooibos thee en al snel begin ik moe te worden en krijg ik trek. Ik maak een lekkere fruitsalade van mango, perzik, aardbeien, blauwe bessen en kokos. Dit is echt een toppertje. Zo lekker en mijn trek is gestild.
DSCF0173
Dag 3 zit er weer op. Ik voel me vooral aan het begin van de dag heel erg goed en vol met energie. Rond 18:00 begin ik dan weer in te kakken. Ik ben moe en wil het liefst lekker gaan liggen. Misschien ben ik toch iets te druk geweest vandaag voor een detox dag. Verder gaat het heel goed. Ik heb geen hoodfpijn en mijn loopneuzen zijn een stuk minder. Er gebeurd duidelijk iets in mijn lichaam en dat is mooi om te voelen. Vandaag weer lekker vroeg naar bed. Ik lig om 21:00 uur al te slapen. Op naar dag 4.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s