Detox (#2) dag 4

dag4
De vierde dag van de detox begint om 7:00. Ik sta op met veel energie en maak voor mezelf een glas warm water met citroensap. Dit laat ik een uurtje zijn werk doen en daarna maak ik een smoothie van aardbeien, zwarte bessen, kiwi en kokoswater.
DSCF0178
Vandaag doorbreken we de routine, want we maken geen wandeling in het bos en ik skip ook nog eens de yoga. Ik heb zoveel energie dat ik besluit om een uurtje aan de gewichten te hangen.
IMG_20150810_093839
Voordat ik daarmee begin (rond 9:30 uur), maak ik eerst een klein havermout ontbijtje. 20 gram havermout in water gekookt, wat blauwe bessen, goji bessen, pompoen pitten, zonnebloem pitten, kaneel en gember poeder. Dit moet mij genoeg kracht geven om mijn workout te voltooien. Ik doe het rustig aan en pak wat minder zware gewichten dan normaal. Het lukt me om een workout te voltooien van 60 minuten en dat voelt erg lekker. Sinds de vakantie ben ik minder fanatiek geweest met mijn krachttrainingen, maar ik voel gelijk dat ik dit weer op moet pakken. Mijn rug is namelijk na mijn workout een stuk soepeler en ik heb geen pijn meer. Ik kan echt iedereen aanraden om aan krachttraining te doen.
IMG_20150810_121733
Ik voel me super goed en maak voor de lunch weer een grote pan linzensoep. Linzen bevatten veel eiwitten en dat is weer goed voor het herstel van mijn spieren. Voor Thom maak ik broodjes klaar met gekookte eieren, geitenkaas en rucola. Ik merk dat ik ontzettend de behoefte krijg om een hap te nemen van zijn broodje en begin ineens aan friet te denken en nog meer slechte dingen. Als ik dan later aan het opruimen ben en tegen Thom zeg: “ik zal de chips aan de kippen geven”, dan weet ik dat ik een zwak moment heb. Ik bedoelde namelijk de sla.
20150810_133642
Na de lunch gaan we Emmen in om wat boodschappen te doen en we belanden op het terras om even wat te drinken. Normaal gesproken zou ik een cappuccino bestellen, maar deze keer ga ik voor de rooibos thee en mijn koekje geef ik zonder problemen aan Thom. 🙂
IMG_20150810_164516
Rond 16:00 komen we thuis en kom ik erachter dat ik de gember ben vergeten. Ik gebruik tijdens het detoxen veel verse gember, dus ik besluit om toch nog even snel langs de supermarkt te rijden. Uiteraard kom ik met meer boodschappen terug, dan alleen met de gember. The story of my life! 🙂
DSCF0179
Ik heb ook lekker kersen gehaald en die eten we gelijk op met een pot detox thee van Yogi Tea.
DSCF0184
Rond 18:30 begin ik aan het eten en maak ik nog een detox sap van ananas, appel, gember en citroen. Ik drink trouwens niets steeds twee glazen hoor, maar Thom doet gewoon half mee met mijn detox.
DSCF0185
Het eten is om 19:00 klaar. Ik heb krielaardappeltjes in de schil gelaten en deze met venkel en koolrabi gesmoord in een klein laagje water met een groentebouillon blokje (zonder zout) en wat Italiaanse kruiden. Ik zit hier echt van te smullen en moet oppassen dat ik er niet teveel van eet. Als ik nu teveel eet krijg ik namelijk kramp in mijn maag.

De vierde detox dag zit er weer op. In de avond drink ik nog een glas water en ik ga rond 22:00 uur naar bed. Ik voelde me de hele dag goed en had veel energie. Ook in de avond had ik geen last van vermoeidheid en mijn loopneuzen zijn helemaal weg. Het is allemaal makkelijk vol te houden, maar ik merk wel dat ik soms aan ander eten begin te denken. Ik heb vooral zin in kaas. Toch wil ik na deze detox dagen wel doorgaan met een nieuw eetpatroon. Ik voel me ontzettend goed bij al dat gezonde eten en ik wil dat eigenlijk niet meer doorbreken.

Op naar de vijfde en laatste dag van de detox.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s