Bananenbrood met kokos, walnoten en Tony’s Chocolonely 70% pure chocolade

DSCF0263
Al tijdens het detoxen kreeg ik heel erg zin om iets lekkers te bakken. Ik heb dus even na kunnen denken over wat dat moest worden. Nu had ik ook nog een reep Tony’s Chocolonely van 70% pure chocolade, die op mij lag te wachten. Ik wist zeker dat die een hoofdrol moest krijgen. Ik ben dol op baksels met stukken chocolade er in en wat is daar dan lekker bij? Banaan natuurlijk en kokos en walnoten. Ja, dat is een combinatie die het zeker goed gaat doen en ik heb de ingrediënten eigenlijk altijd in huis.

Het moest een bananenbrood worden of beter gezegd een bananencake, want brood zou ik het eigenlijk niet noemen. Het moest uiteraard gezond en voedzaam zijn, dus ik voegde dadels toe om het zoet te maken en volkoren speltmeel en havermout voor de gezonde vezels. Ik kan zeggen het is een brood…uh cake geworden om je vingers bij af te likken. Oppassen geblazen. want je eet hem zo in één keer op.
DSCF0246
Ingrediënten:
3 bananen
100 gram dadels
100 gram volkoren speltmeel
50 gram havermout
snuf Himalaya zout
50 ml kokosmelk
1 el wijnsteenzuur bakpoeder
50 gram kokosrasp
100 gram Tony’s Chocolonely 70% pure chocolade (kan uiteraard ook vervangen worden door andere chocolade)
100 gram walnoten
DSCF0257
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed alvast een cakevorm van 25cm geheel met bakpapier.

Doe de bananen, dadels, speltmeel, havermout, zout en kokosmelk in de keukenmachine en maal tot een beslag. Je hoeft het niet helemaal fijn te malen, want er mag best wat textuur in zitten.

Doe het beslag in een grote kom en roer het bakpoeder en de kokosrasp er goed doorheen met een lepel.

Hak de chocolade en de walnoten in grove stukken en roer deze goed door het beslag, zodat alles goed is verdeeld. Het mag best een stevig beslag zijn.
20150813_095425
Giet het beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en strijk het geheel een beetje glad.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 45 minuten af op 175 graden.

Als de cake gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem even rusten op een rooster. Na vijf minuten haal je met het bakpapier de cake uit de vorm en laat je hem verder afkoelen op het rooster.

Kijken hoe lang je het geduld hebt om deze cake te weerstaan. 🙂

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s