Deze kikkererwtenpuree kreeg ik een keer bij het brood geserveerd in een restaurant. Nou ja, niet deze kikkererwtenpuree natuurlijk, maar wel één die er op lijkt. In het restaurant kreeg ik niet het exacte recept mee, dus ben ik het zelf gaan uitvogelen. Na een aantal pogingen kwam dit recept eruit. Iets anders dan in het restaurant, want deze is nog lekkerder.
Ingrediënten:
220 gram kikkererwten uitgelekt
2 rode paprika’s
2 mespunten cayennepeper
zwarte peper
snuf Himalaya zout
1 teen knoflook
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de grillstand aan. Leg de paprika’s op de zijkant op een bakplaat en rooster ze in de oven. Als de bovenkant van de paprika’s zwart wordt, draai ze dan om. Zo draai je de paprika’s om tot ze helemaal zwart geblakerd zijn. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een afsluitbare schaal of bak. Doordat je de paprika’s afsluit komt de schil makkelijk los. Na tien minuten kan je de paprika’s ontvellen en ontdoen van de steel, zaden en zaadlijsten.
Doe nu al de ingrediënten in de keukenmachine en maak er een mooie gladde puree van.
Lekker op brood en toast of als dipsaus.
Geniet ervan!