Vegan bananenbrood met vijgen en pecannoten

DSCF1001
Laatst had ik bij de supermarkt een pakje gedroogde vijgen gekocht. Nu vind ik verse vijgen heerlijk om zo te eten, maar de gedroogde verwerk ik het liefst in een baksel. Lekker in combinatie met noten en vandaar dus dit recept voor bananenbrood met gedroogde vijgen en pacannoten. Mijn eigen kippen leggen op dit moment geen eieren meer, dus dat betekent dat mijn baksels de komende tijd helemaal vegan zijn. Ik gebruik nu wat extra baking soda en appelazijn  om het brood mooi te laten rijzen en dat gaat prima. Eieren zijn hierbij helemaal niet nodig.

Dit bananenbrood is lekker voedzaam en ideaal om mee te nemen als tussendoortje. Uiteraard misstaat dit brood ook niet bij het ontbijt of bij de lunch. Heel makkelijk, je snijdt er een stuk af en klaar. Je hebt helemaal geen beleg nodig.
DSCF0997
Benodigd:
oven
keukenmachine
cakevorm van ongeveer 22 cm
bakpapier

Ingrediënten:
250 gram gedroogde vijgen
2 bananen
150 ml amandelmelk
300 gram volkoren spelt meel
1 el kaneel
1 el wijnsteenzuur bakpoeder
2 tl baking soda
1 el appelazijn
75 mg agavesiroop (appelstroop of ahornsiroop mag ook, ieder geven wel hun eigen zoete smaak aan het brood)
2 handen pecannoten

Bereidingstijd:
ongeveer 50 minuten

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Verwijder de harde stukjes van de steeltjes van de vijgen. Houd dan 5 vijgen apart voor de decoratie en snij de overige vijgen in reepjes.

Doe de banaan samen met de amandelmelk en agavesiroop in de keukenmachine en maal fijn. Voeg daarna spelt meel, wijnsteenzuur bakpoeder en baking soda toe en maal tot een mooi beslag. Voeg als laatste de appelazijn toe en maal nogmaals alles kort door elkaar.

Roer nu met een lepel de vijgen reepjes en pecannoten door het beslag en giet het daarna gelijk in de bakvorm. Snij de overgebleven 5 vijgen door de helft en leg ze boven op het beslag als decoratie. Druk ze niet teveel in het beslag, anders heeft het brood meer moeite met het rijzen.

Plaats de bakvorm in de oven en bak in 40 minuten af. Daarna haal je het brood direct uit de vorm en laat je het afkoelen op een rooster.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s