Tropische frozen smoothie bowl

smoothiebowl
Frozen smoothies zijn echt een verwennerij en bovendien nog gezond ook. In de zomer heerlijk als ontbijt, maar ook gewoon een geweldig dessert of tussendoortje. Ik heb hier een super lekker tropisch recept voor je met een kick van limoen en gember. Met deze frozen smoothie bowl gaat de zon weer schijnen.

Benodigd:
Keukenmachine
Sapcentrifuge of slowjuicer

Ingrediënten (2 smoothie bowls):
30 gram verse gember
260 gram bevroren stukjes ananas
120 gram bevroren plakjes banaan
100 ml biologische volle yoghurt
sap van een halve limoen
rasp van een halve limoen
1/2 limoen voor de garnering
3 passievruchten
1/8 verse ananas in stukjes voor de garnering
2 tl kokosrasp

Aan de slag!
Verwerk de gember in de sapcentrifuge of slowjuicer tot sap.

Doe de gember sap, bevroren ananas, bevroren banaan, yoghurt en de sap van de halve limoen samen in de keukenmachine en maal tot er een gladde smoothie ontstaat. Niet te lang draaien, want dan smelt het te snel. Het is de bedoeling dat het een soort romig ijs blijft.

Roer met een lepel de inhoud van 2 passievruchten door de frozen smoothie en verdeel deze nu over twee schaaltjes.

Garneer met  stukjes ananas, plakjes limoen, twee helften van een passievrucht, kokosrasp en de limoenrasp.

Geniet ervan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s