Bananenbrood met kokos, limoen en gember

2016_0829_14120100[1]
Ik ben dol op kokos, limoen en gember en als jij dat ook bent, dan moet je dit recept echt een keer proberen. Dit bananenbrood heeft door de kokos een heerlijke structuur en de limoen en de gember geven het brood een hele lekkere nasmaak. Bananenbrood is ideaal om bij je te hebben als tussendoortje of gewoon lekker bij de koffie of thee. Eigenlijk kan het altijd. Dit brood zit vol met vezels, dus je hebt er snel een verzadigd gevoel van.

Benodigd:
keukenmachine
cakevorm
oven
bakpapier

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 bio eieren
30 gram gesmolten kokosolie
225 gram volkoren spelt meel
50 gram kokosbloesemsuiker
25 gram honing
1 limoen (het sap en de rasp)
100 gram geraspte kokos
20 gram geraspte verse gember
1 el bakpoeder

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met het bakpapier

Doe de bananen, eieren en kokosolie in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en maal dit kort tot een glad beslag.

Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven af in 40 minuten.

Na 40 minuten haal je de cakevorm uit de oven. Til het bananenbrood met het bakpapier uit de vorm en laat dit afkoelen op een rek.

tip! heb je geen keukenmachine, dan kan je het beslag ook heel goed maken in een grote kom met een garde. Zorg wel dat de banaan helemaal fijn is geprakt. Of gebruik daarvoor een staafmixer.

Geniet ervan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s