Chocolade brownie taart met citroen en macadamia noten


Na een lange radiostilte, noem het maar een soort van zwangerschapsverlof ;), ben ik weer terug op mijn blog. Het waren een aantal pittige maanden als nieuwe mama (daarover later meer), maar ik heb weer helemaal zin om verder te gaan met A GOOD MOOD AND FOOD. Hoe kan ik beter terugkomen, dan met een super lekker recept met chocolade. Ik schudde dit recept deze week zo even uit mijn mouw en ik ben zo blij met het resultaat, dat ik hem gelijk met je wilde delen. Deze chocolade brownie taart is glutenvrij, lactosevrij, vegan en bevat geen geraffineerde suikers. Gewoon heel verantwoord dus en om vrolijk van te worden. Chocolade en citroen zijn een heerlijke combinatie en de macadamia nootjes on top geven deze taart een lekkere crunch.

Ingrediënten:
brownie
140 gram dadels
1 rijpe banaan
100 ml kokosmelk
sap en zest van 1 biologische citroen
130 gram glutenvrije havermout
70 gram gierst (gries)meel
50 gram rauwe cacaopoeder
1 el wijnsteenzuur bakpoeder
50 gram pure (71%) glutenvrije, lactosevrije en vegan chocolade

topping
handje rauwe ongezouten macadamia noten
zest van 1/2 biologische citroen
50 gram pure (71%) glutenvrije, lactosevrije en vegan chocolade
20 gram kokosolie
1 tl rauwe cacaopoeder

Benodigdheden:
keukenmachine
ronde springvorm ca. 22 cm doorsnee
bakpapier
oven

Baktijd:
30 minuten

Aan de slag!
Brownie:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat kokosolie.

Doe de dadels, banaan, kokosmelk en het sap van de citroen in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel.

Voeg de havermout, gierst (gries)meel en rauwe cacaopoeder toe en maal tot een glad beslag. Als laatste voeg je de wijnsteenzuur bakpoeder toe en meng dit met de keukenmachine kort door het beslag.

Hak de chocolade in stukjes en voeg dit samen met de citroen zest toe aan het beslag en meng dit er met de hand doorheen.

Giet het beslag in de springvorm en strijk het geheel glad.

Bak de brownie in 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Laat de brownie op een rooster afkoelen (verwijder na 5 minuten voorzichtig de springvorm).

Als de brownie is afgekoeld (dit kan ook in de koelkast), dan begin je met de topping.

Topping:
Verwarm de chocolade in stukjes samen met de kokosolie en de cacaopoeder au bain marie. Roer dit goed door elkaar tot het een glad geheel is.

Hak de macadamia noten in stukjes (je kan eventueel de noten eerst nog even roosteren om de smaak naar boven te halen).

Giet het chocolade mengsel over de afgekoelde taart en strooi de gehakte macadamia nootjes eroverheen. Als laatste rasp je nog de zest van een halve citroen over de taart als finishing touch en natuurlijk omdat dit gewoon heel lekker is.

De topping zal bij afkoelen mooi uitharden (dit kan je ook weer in de koelkast doen).

Geniet ervan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s