Glutenvrije banaan citroen cakejes met rozijnen

2017_0522_15125700
Sinds onze zoon Vincent last heeft van eczeem heb ik mijn hele voedingspatroon op de schop gegooid. Zijn voeding en dus ook mijn voeding (i.v.m. borstvoeding) is van invloed op zijn eczeem. Zo is Vincent allergisch voor het eiwit van kippenei en als ik dat eet verslechterd zijn eczeem. Ook heb ik gemerkt dat zuivel en gluten zijn huidje beïnvloeden. Ik heb mijzelf dus een zuivel-, gluten- en eivrij voedingspatroon aangemeten met veel fruit en vooral veel groenten.

Ik heb eigenlijk nog nooit zo gezond gegeten als nu. Ik eet geen geraffineerde suiker, geen chips, niets dat kant en klaar is, geen zakjes, geen pakjes, geen koekjes en inmiddels ook even geen chocolade meer. Allemaal om zijn huid zo rustig mogelijk te houden en dat lukt steeds beter. Niet alléén voeding is van invloed op zijn huid, maar het is wel een grote boosdoener.

Naast dat we met Vincent bij de reguliere zorg lopen gaan we ook naar een natuurarts. Vooral aardappel en kokos zijn nog twee producten die we moeten vermijden volgens deze arts. Gek genoeg had ik zelf al het gevoel dat Vincent zijn huidje reageerde als ik dat had gegeten, maar heel eerlijk moet ik toegeven dat je op een gegeven moment alles begint te verdenken en het kan natuurlijk ook een toevallige samenloop zijn. Ik ben geen wetenschapper (die weten trouwens ook niet alles) en ik kan eigenlijk alleen spreken uit mijn eigen ervaring. Dus of aardappel en kokos nu wel of niet slecht zijn, ik vermijd deze toch maar.

Wat eet je dan nog wel? Ja dit is een vraag die ik vaak gesteld krijg. Nou ik kan echt nog genoeg eten hoor, dat is echt het probleem niet en zelfs het bakken van lekkere tussendoortjes is geen probleem. Nou ja, het is wel iets lastiger zonder gluten, ei of kokos (ja dat gebruikte ik echt veel met bakken), maar met deze cakejes laat ik zien dat het niet onmogelijk is. Deze cakejes zijn op dit moment mijn favoriet. Als ik even wat extra energie nodig heb, dan zijn ze ideaal om in huis te hebben of voor onderweg in mijn tas. Heerlijk voor bij de thee en zelfs bij het ontbijt.

Ingrediënten (8 cakejes):
175 gram glutenvrije havermout
75 gram amandelmeel of boekweitmeel
1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
1/2 tl baking soda
100 gram zachte medjoul dadels
2 grote rijpe bananen
1 biologische citroen, het sap en de zest
2 el agavesiroop
100 gram gewelde rozijnen

Benodigd:
Oven
Cupcake bakvorm
Keukenmachine

Baktijd:
30 minuten

Aan de slag!
Doe de rozijnen in een bakje met water om te wellen. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm alvast in met wat olie. Ik gebruik daarvoor dus een beetje olijfolie, maar kokosolie kan natuurlijk ook prima als je dat wel gewoon eet.

Maal de glutenvrije havermout tot meel in de keukenmachine en zet dit daarna apart.

Doe nu de banaan, medoul dadels, het sap en de zest van de biologische citroen en de agavesiroop in de keukenmachine en maal dit tot een glad geheel.

Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de rozijnen en maal dit kort tot een mooi beslag.

Spoel de gewelde rozijnen goed af en voeg deze toe aan het beslag. Roer ze er met de hand doorheen.

Verdeel het beslag over 8 cupcake vormpjes en bak ze af in de voorverwarmde oven in 30 minuten. Haal daarna de vorm uit de oven en laat even afkoelen voordat je de cakejes uit de vorm haalt. de Cakejes kan je daarna nog op een rooster verder af laten koelen.

Geniet ervan!!
2017_0522_15121700

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s