Secret Millionaire’s Shortbread

2017_0926_14371100
Een tijdje geleden heb ik de originele Millionaire’s Shortbread gemaakt. Met heel veel boter en suiker is dat natuurlijk niet de meest gezonde verwennerij, maar oh wat is dat lekker zeg. Die heerlijke shortbread met een laag karamel en chocolade is wel een favorietje hoor. Toch voelde ik me uitgedaagd om een gezondere en voedzamere variant te maken. Nou dat is gelukt!! Ik durf zelfs te zeggen dat ik deze variant nog veel lekkerder vind ook. Voel ik me tenminste iets minder schuldig als ik er nog één neem 😉

Ingrediënten:
Shortbread laag
100 gram amandelmeel
100 gram cashewnoten
50 gram (biologische roomboter)
1/2 tl vanille extract
2 tl ahornsiroop

Karamel laag
200 gram zachte Medjoul dadels
1/4 tl vanille extract
evt. scheutje water

Chocolade laag
100 gram pure chocolade
1 handje walnoten

Benodigd:
keukenmachine
6 vierkante uitsteekringen van 6×6 cm of een vierkante springvorm (ongeveer 20×20 cm)

Aan de slag!
Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg daarna de overige ingrediënten van de shortbread laag toe en maal alles tot een glad deeg.

Verdeel het deeg (dat je overigens niet hoeft te bakken) over de 6 uitsteekvormen of de vierkante vorm en druk dit goed glad aan.

Voeg nu de Medjoul dadels met de vanille extract toe aan de keukenmachine en maal dit tot een gladde massa. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de dadels te droog zijn om een gladde massa te vormen. Pas hier wel mee op, want het mag niet te nat worden.

Verdeel nu de dadelkaramel bovenop de shortbread laag en strijk dit glad.

Verwarm de chocolade in stukjes au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is giet je die gelijkmatig over de dadelkaramel laag. Als laatste hak je de walnoten fijn en strooi je dit over de chocolade laag.

Dek goed af met folie en laat afkoelen in de koelkast. Als de chocolade is uitgehard kan je de Millionaire’s Shortbread uit de vormpjes drukken. Heb je een vierkante springvorm gebruikt, dan kan je voorzichtig kleinere stukken snijden met een scherp (eventueel verwarmd) mes.

Bewaar goed afgedekt in de koelkast als het je lukt om niet alles in één keer op te eten 😉
2017_0926_14390600
Geniet ervan!!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marja. schreef:

    heerlijk, maak maar wat voor mij, of geef het bij de koffie op een feestje, kan ik bij jou heerlijk proeven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s