Spicy pumpkin

2017_0930_14385700[1]Het pompoenen seizoen is weer begonnen en daar hoort natuurlijk een lekker pompoensoep receptje bij. Dit is toch wel één van mijn favorieten moet ik zeggen. Met een pittig pepertje en een kick van gember is dit een ideale maaltijdsoep om je lekker op te warmen tijdens regenachtige herfstdagen.

Ingrediënten (4 grote kommen soep):
1 flespompen van ongeveer 1,3 kg geschild, ontpit en in blokjes van 2 cm
1 grote gesnipperde ui
2-4 tenen knoflook fijngesneden
50 gram verse gember geschild en fijngesneden
1/2 rode peper in ringen gesneden
1 zoete aardappel van ongeveer 400 gram geschild en in blokjes van 2 cm
3 wortels van in totaal ongeveer 300 gram gewassen en in plakjes gesneden
1 tl kerrie masala
1 tl korianderpoeder
versgemalen zwarte peper
1 groenten bouillonblokje
ongeveer 1 liter water
1 flinke scheut olijfolie

Garnering
65 gram zachte geitenkaas
35 gram yoghurt
1 tl honing
versgemalen zwarte peper
1/2 rode peper fijngesneden of in dunne ringen
wat bladpeterselie of verse koriander

Aan de slag!
Breng het water met het bouillon blokje aan de kook, zodat het bouillonblokje op kan lossen. Zet dit daarna op laag vuur.
Zorg dat je al je ingrediënten kaar hebt staan, zoals boven omschreven.

Zet een grote soeppan op middelmatig vuur met een flinke scheut olijfolie. Doe nu de ui, knoflook, gember en de helft van de rode peper in de pan en fruit dit aan.
Als de ui al lekker zacht is geworden voeg je de wortel en zoete aardappel toe. Bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de pompoen toe en bak dit weer 2 minuten mee. Daarna voeg je de kerrie masala, korianderpoeder en flink wat versgemalen zwarte peper toe. Bak dit 1 minuut mee en giet daarna de bouillon over de groenten. Het is de bedoeling dat de groenten echt net onder water staan. Als je straks de soep gaat pureren en je vindt hem te dik, dan kan je altijd nog wat heet water toevoegen. Dat is makkelijker, dan dat je soep gelijk al te dun is.

Breng de soep aan de kook en laat hem met deksel op de pan en laag vuur 15 minuten pruttelen. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en pureer hem met een staafmixer, zodat er een mooie gladde soep ontstaat. Zoals ik al zei kan je hem eventueel nog met wat heet water verdunnen naar smaak.

Verdeel de soep over de kommen. Voor de garnering meng je de geitenkaas, yoghurt, honing en zwarte peper door elkaar totdat je geen klontjes meer ziet van de geitenkaas. Voeg dit naar smaak toe aan je soep, samen met wat fijngesneden rode peper en wat bladpeterselie of korianderblaadjes.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s