Cookie dough peanut butter bars

2017_1001_11492000
Als ik met gesmolten chocolade ga werken, dan zit ik altijd helemaal onder en de keuken trouwens ook. Op de één of andere manier kan ik dit niet netjes voor elkaar krijgen. Toch is het de troep wel waard, want deze candy bars met een laag van koekjesdeeg en een laag met pindakaas en medjoul dadels zijn echt heel erg lekker. Klinkt goed hè!

Ingrediënten (12 candybars):
cookie dough laag
100 gram amandelmeel
75 gram havermeel
60 gram zachte roomboter
1 el ahornsiroop
1/2 tl vanille extract

peanutbutter laag
150 gram zachte medjoul dadels
150gram pindakaas

150 gram pure chocolade

Benodigd:
6 vierkante 6x6cm uitsteekringen
keukenmachine
eventueel een druiprooster

Aan de slag!
Leg de uitsteekringen alvast op een snijplank bedekt met bakpapier. Zo kan je ze straks makkelijk in de koelkast zetten om de candybar lagen uit te laten harden en ze komen makkelijk los van de plank.

Doe de ingrediënten van de cookie dough laag in de keukenmachine en maal tot er een glad koekjesdeeg ontstaat. Verdeel dit nu over de 6 uitsteekringen en druk goed aan.
20171003_143638[1]

Doe de ingrediënten van de peanutbutter laag in de keukenmachine en maal dit tot een glad geheel. Je mag nog best de stukjes dadel blijven zien. Verdeel dit nu over de cookie dough laag en druk voorzichtig aan. Zet de plank met de uitsteekringen en de vulling in de koelkast en laat minimaal 1 uur uitharden.
20171003_150402[1]

Voordat je de vulling uit de koelkast haalt laat je de chocolade (in kleine stukje) au bain marie smelten.
20171003_151342[2]

Haal de vulling uit de koelkast en druk de vulling uit de uitsteekringen. Je hebt nu 6 vierkante stukken. Snij deze nu door de helft, zodat je 12 candybar vullingen hebt.
Bestrijk nu eerst de onderkant van de candybars met chocolade. Je kan hiervoor een kwastje gebruiken, maar met de achterkant van een lepel lukt dat ook. Laat de chocolade snel uitharden in de vriezer. 5 minuten moet genoeg zijn.
20171003_151932[1]

Het mooiste is als je een druiprekje hebt. Zelf gebruik ik altijd een magnetron rekje met een bord eronder. Je kan dan de candybars met de uitgeharde chocolade kant omlaag erop leggen en zo netjes de overige chocolade met een theelepeltje over de candybars strijken. Je kan de candybars natuurlijk ook gewoon op de plank met bakpapier leggen en dan de chocolade over de candybars verdelen. Ik laat 1 flinke theelepel gesmolten chocolade over de bovenkant druipen en met de achterkant van de theelepel verdeel ik dan voorzichtig de chocolade over de zijkanten. Als ik tekort komt neem ik nog wat extra chocolade, zodat alle kanten helemaal bedekt zijn. Wees vooral niet bang dat het niet netjes genoeg is. Het mag best een beetje slordig zijn. Je weet wel, Handmade!
20171003_1532551.jpg

Als al de candybars helemaal met chocolade zijn bedekt laat je ze uitharden in de koelkast. Dit is ook de plek waar ik ze bewaar (in een luchtdichte bak) tot ik lekkere trek krijg.

Geniet ervan! 2017_0930_17014500

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s