Bananenbrood met pure chocolade en sesamzaad

2019_1110_14584800
Wat doe je als je peuter die toch al erg kieskeurig is wat eten betreft (laat ik het maar even heel positief brengen ;)), helemaal weinig trek heeft in eten, door die vervelende verkoudheidsvirussen die ons nu al drie weken teisteren?? Dan bak je een onweerstaanbaar en voedzaam bananenbrood met grote stukken chocolade. Meneer is namelijk dol op chocolade en helemaal de extra pure variant. Dat dan weer wel. En ja hoor, het werkt. Meneer is er dol op en hij eet ervan. Missie geslaagd!!

Zoals mijn trouwe volgers op Instagram misschien al wel weten, hebben wij een hele moeilijke eter in ons midden. Dus als ik dan zo’n lekker bananenbrood bak, dan maak ik het gelijk zo voedzaam mogelijk. Deze keer heb ik er sesamzaad aan toegevoegd. Dit bevat namelijk best redelijk wat calcium en dat kunnen die kleintjes goed gebruiken. Onze moeilijke eter eet namelijk ook geen zuivel (op ijs, slagroom en babyccino na). Nu ben ik van mening dat zuivel ook niet de beste leverancier voor je dagelijkse behoefte aan calcium is, maar als je een kindje hebt dat toch al niet veel eet, dan is het heel lastig om dit voldoende uit andere voedingsmiddelen te halen. Maar alle beetjes helpen, zo ook het sesamzaad in dit bananenbrood.

Mijn bananenbrood recepten zijn echte toppers, al zeg ik het zelf :). Ik hou persoonlijk niet zo van die zompige natte bananenbroden, dus ik maak ze met een lekkere structuur. Niet te nat en niet te droog. Je zou ze echt eens moeten proberen en laat mij dan weten wat je ervan vindt.

Wat heb je nodig!
3 overrijpe grote bananen
3 eieren
50 gram zachte roomboter
100 gram medjoul dadels
150 gram volkoren speltmeel
50 gram havermout
100 gram sesamzaad
1 tl kaneel
1 snuf zeezout
2 tl bakpoeder
150 gram 70% pure chocolade

Extra benodigdheden!
Keukenmachine
Cakevorm 20 cm
Bakpapier
Oven
Afkoelrooster

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het cakevorm met bakpapier.

Doe de bananen, eieren, zacht geworden roomboter en medjoul dadels in de keukenmachine en maal dit fijn.

Voeg de overige ingrediΓ«nten, behalve de chocolade, toe en maal kort tot een glad beslag.

Hak de chocolade in grove stukken en roer dit met een lepel door het beslag.

Giet het beslag in het cakeblik en zet in de voorverwarmde oven. Draai de oven terug naar 180 graden en bak het bananenbrood af in 45 Γ  50 minuten.

Als het brood gaar is, dan haal je het uit de oven. Haal het brood direct uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

Als je geduld hebt, laat het brood dan een dagje rusten. Hij wordt namelijk steeds lekkerder. Ideaal als tussendoortje, voor in de lunchtrommel, voor onderweg en je kan het zelfs makkelijk invriezen.

 

Check ook deze bananenbrood recepten:
Bananenbrood met kokos, walnoten en Tony’s Chocolonely 70% pure chocolade
Bananenbrood met kokos, limoen en gember

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s