Over

Hallo, IMG_20160126_145234

Ik ben Natalie en de schrijfster van deze blog. A good mood and food is een blog over alles wat met gezondheid te maken heeft. Voeding, beweging en natuurlijk over “je goed voelen”.

Vanaf dat ik ongeveer 18 jaar was ben ik me gaan verdiepen in
gezondheid, voeding en alles wat daarbij hoort. Boeken en het internet heb ik verslonden en inmiddels heb ik een opleiding tot ‘Voedingsdeskundige’ afgerond.

Uit eigen ervaring weet ik dat voeding je zowel ziek als beter kan maken en dat stress de grootste vijand is voor je gezondheid. Met mijn blog zal ik mijn ervaring en kennis met je delen.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Arie schreef:

  Hallo Natalie.
  Leuke en interresante Blog.
  Kan je ook iets plaatsten over vitamine B12.

  Like

  1. agoodmoodandfood schreef:

   Jazeker, ook daar valt genoeg over te vertellen. Heb je nog specifieke vragen hierover?

   Like

   1. Arie schreef:

    Niet echt maar een collega moet eens in de zoveel tijd een B12 injectie halen. Dus ik dacht dat moet toch anders kunnen. Vandaar mijn vraag aan jou.

    Like

 2. deedylicious schreef:

  Hoi Arie en Natalie, ik ben toevallig ook ‘zo’n persoon’ die een keer in de maand een shotje B12 haalt. En ik snap dat je denkt dat dit via het lichaam binnenkomt en iemand zo’n slotje niet nodig zou moeten hebben.
  Even een heel beknopte uitleg waarom ik het nodig heb; ik mis een enzym in mijn maagwand, waardoor de stof B12 niet wordt opgenomen. Ik kan dan ook vis, noten en weet ik veel wat eten, maar dit wordt via mijn maag niet opgenomen. Na jarenlang kwakkelen met enorme vermoeidheid en uiteindelijk rare tintelingen in mijn voeten, kwamen we erachter dat mijn B12-gehalte erg laag lag. Na een paar keer een injectie te hebben gehad voelde ik me steeds wat beter worden.
  Nu haal ik deze nog elke maand en wanneer ik in de derde week zit, voel ik dat ik hem moet gaan halen. Mijn lijf heeft die injecties dus echt nodige en het is dus niet altijd een kwestie van de verkeerde voeding tot je nemen.

  Like

  1. agoodmoodandfood schreef:

   Hallo Wendy,
   Bedankt voor je reactie. Ik heb dit stuk ook duidelijk gemaakt in mijn post over het B12 tekort. Nee, helaas is soms een injectie direct in het bloed de enige oplossing.

   Like

 3. DeedyLicious schreef:

  Hà, die post had ik even gemist 😉 Goed uitgelegd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s